Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tien feiten over Slovenië - OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
4 oktober 2019, 13:45

Lineth Beerensteyn kan haar vijftigste interland spelen. - Foto: KNVB Media

Vandaag, vrijdag 4 oktober, spelen de OranjeLeeuwinnen de derde EK-kwalificatiewedstrijd - in en tegen Slovenië. We blikken vooruit op het treffen aan de hand van tien feiten.

  • Twee keer eerder speelde Nederland tegen Slovenië. De eerste wedstrijd was op 19 november 2011 en werd met 0-2 gewonnen. De tweede wedstrijd was op 5 april 2012 en werd gewonnen met 3-1. Van de huidige selectie waren Loes Geurts, Sari van Veenendaal, Desiree van Lunteren en Sherida Spitse in het laatste duel ook present.
  • Fenna Kalma kan haar debuut maken voor de OranjeLeeuwinnen. De 19-jarige spits van FC Twente heeft dit seizoen dusdanig indruk gemaakt dat ze voor het eerst een uitnodiging heeft ontvangen van bondscoach Sarina Wiegman.
  • Kalma heeft een indrukwekkend moyenne als het gaat om doelpunten maken voor Nederlandse jeugdelftallen. In 37 wedstrijden scoorde Kalma 31 keer voor vertegenwoordigde jeugdelftallen, waaronder negentien keer in vijftien wedstrijden voor Vrouwen onder 19.

Fenna Kalma scoorde 31 keer in 37 wedstrijden voor de nationale jeugdteams.

  • Katja Snoeijs is opgeroepen voor de geblesseerde Stefanie van der Gragt. Drie keer eerder maakte Snoeijs deel uit van de selectie, maar maakte nog geen speelminuten.
  • Ook Shanice van de Sanden en Jackie Groenen zijn er in tegenstelling tot vorige keer niet bij. De aanvaller en de middenvelder kampen beide met blessures.
  • In de laatste wedstrijd van Slovenië was het land met maar liefst 5-0 te sterk voor Kosovo. Aanvaller Mateja Zver scoorde twee keer voor de Slovenen.
  • Slovenië verloor het eerste EK-kwalificatieduel met 0-1 van Rusland, waardoor het met drie punten uit twee wedstrijden op een derde plek staat in de EK-kwalificatie poule.

Sherida Spitse (8) en Loes Geurts tijdens het duel tegen Slovenië in 2012.

  • Lineth Beerensteyn kan tegen Slovenië haar 50ste interland spelen voor Nederland. Beerensteyn debuteerde op 4 juni 2016 tijdens de oefeninterland tegen Zuid-Afrika en scoorde tot op heden tien keer voor de OranjeLeeuwinnen.
  • De ontmoeting tussen Slovenië en Nederland is de derde A-interland die in het Fazanerija City Stadium in Murska Sobota wordt gespeeld. De laatste keer dat er een A-interland werd afgewerkt was in 2003, toen de Sloveense mannenploeg er oefende tegen Hongarije.
  • De OranjeLeeuwinnen zullen vandaag aantreden in het traditionele geheel oranje tenue. De Sloveense dames zullen aantreden met een volledig blauw tenue.

De wedstrijd in het Sloveense Murska Sobota begint om 19.00 uur en is live te zien op Veronica.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen