Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Snoeijs vervangt Van der Gragt bij OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
29 september 2019, 18:30

Katja Snoeijs is toegevoegd aan de Oranjeselectie. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Katja Snoeijs (PSV) opgeroepen voor de aankomende twee EK-kwalificatieduels van de OranjeLeeuwinnen met Slovenië en Rusland. De 23-jarige Snoeijs neemt in de selectie de plaats in van de geblesseerde Stefanie van der Gragt (FC Barcelona).

Van der Gragt moet de komende weken vanaf de kant toekijken, nadat ze gisteren is geopereerd aan haar knie. Snoeijs maakte drie keer eerder deel uit van de Leeuwinnen-selectie, maar maakte nog geen speelminuten.

23 speelsters

Fenna Kalma: debuut in Oranjeselectie.

Met de toevoeging van Snoeijs telt de selectie van Wiegman weer 23 speelsters, waarvan bijna de helft uitkomt in de Eredivisie. FC Twente-speelster Fenna Kalma maakt haar debuut bij het ‘grote’ Oranje. De 19-jarige spits, die vanaf Onder 16 alle vertegenwoordigde elftallen doorliep, was dit seizoen al dertien keer trefzeker voor haar club in de Eredivisie en het Champions League-toernooi.

Wiegman kan de komende interlandperiode ook geen beroep doen op Kika van Es (Everton), Jackie Groenen (Manchester United), Lieke Martens (FC Barcelona) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Groenen is herstellende van een bovenbeenblessure en Van de Sanden is nog niet voldoende hersteld van de enkelkwetsuur, die ze begin deze maand opliep in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije. Verder is Martens nog altijd aan het revalideren van een teenblessure, terwijl Van Es - ze onderging in juli een operatie aan haar knie - recent pas weer haar eerste speelminuten maakte na zo’n drie maanden niet te hebben gespeeld.

De selectie

NaamClub
Lineth BeerensteynBayern München
Dominique BloodworthVfL Wolfsburg
Anouk DekkerMontpellier HSC
Merel van DongenReal Betis
Daniëlle van de DonkArsenal
Loes GeurtsKopparbergs/Göteborg FC
Ellen JansenAjax
Renate JansenFC Twente
Inessa KaagmanEverton
Fenna KalmaFC Twente
Danique KerkdijkBrighton & Hove Albion
Lize KopAjax
Desiree van LunterenAjax
Vivianne MiedemaArsenal
Liza van der MostAjax
Aniek NouwenPSV
Victoria PelovaAjax
Jill RoordArsenal
Katja SnoeijsPSV
Sherida SpitseVålerenga
Sari van VeenendaalAtlético Madrid
Ashleigh WeerdenFC Twente
Lynn WilmsFC Twente

Slovenië en Rusland

Het team van bondscoach Sarina Wiegman vervolgt de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 4 oktober met een wedstrijd in en tegen Slovenië - momenteel 51 op de FIFA-ranking. Een paar dagen later treft de ploeg in eigen land Rusland. Het EK-kwalificatietreffen met de nummer 25 van de wereld wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. De aftrap is om 20.00 uur.

De OranjeLeeuwinnen zijn op weg naar het Europees kampioenschap in poule A verder ingedeeld met Turkije, Kosovo en Estland. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, samen met de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen. Het eindtoernooi vindt in juli 2021 plaats in Engeland.

Tickets Tickets Koop hier tickets voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen