Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zeven OranjeLeeuwinnen genomineerd voor FIFPro Women’s XI

KNVB Media
KNVB Media
4 september 2019, 13:30

Oranje-goalie Sari van Veenendaal maakt kans op een plek in het wereldelftal. - Foto: KNVB Media

Het FIFPro Women’s XI kan dit jaar zomaar eens een Oranje tintje krijgen. Liefst zeven spelers van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal zijn genomineerd voor een plek in het wereldelftal.

Dat de naam van Sari van Veenendaal tussen de vijf keepers staat die kans maken op een plek in het wereldelftal is eigenlijk geen verrassing. De doelvrouw van de OranjeLeeuwinnen werd op het WK in Frankrijk uitgeroepen tot beste goalie van het toernooi. Bovendien kreeg ze afgelopen maandag te horen dat ze een van de drie genomineerden is voor de titel beste keeper van de wereld.

In de achterhoede behoort Stefanie van der Gragt tot de genomineerden. De verdediger van FC Barcelona strijdt samen met negentien andere vrouwen voor een plekje in de viermansdefensie van het wereldelftal.

Oranje middenveld?

Het middenveld kan zelfs helemaal uit Oranje-speelsters bestaan, maar dan moeten Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Sherida Spitse wel alle drie worden gekozen in het wereldelftal. Ook daar is de concurrentie groot, want er zijn in totaal vijftien vrouwen die strijden om drie posities.

Staan Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk straks naast elkaar op het middenveld van het FIFPro Women's XI?

Vivianne Miedema en Lieke Martens zijn genomineerd voor een plek in de driekoppige aanval van het wereldelftal. Miedema kroonde zich afgelopen zomer tot topscorer aller tijden voor de OranjeLeeuwinnen. Martens is de enige genomineerde Nederlandse die twee jaar geleden ook in het wereldelftal van de FIFPro stond. In de aanval werd ze destijds vergezeld door de Deense Pernille Harder en de VS-ster Alex Morgan.

In totaal zijn er 55 speelsters genomineerd voor een plek in het FIFPro Women’s XI. De voetbalsters zijn gekozen via een poll, georganiseerd door FIFPro. Meer dan 3500 speelsters over de hele wereld brachten hun stem uit. De elf speelsters die de meeste stemmen hebben gekregen vormen samen het wereldelftal. Het is de vierde keer dat de verkiezing wordt gehouden. Het wereldelftal wordt  maandag 23 september bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Best Football Awards in Milaan.

Lieke Martens werd twee jaar geleden ook opgenomen in het wereldelftal van FIFPro.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen