Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tien feiten over OranjeLeeuwinnen - Turkije

KNVB Media
KNVB Media
3 september 2019, 14:30

De laatste wedstrijd in Heerenveen werd met 1-0 gewonnen, door een doelpunt van Lieke Martens in blessuretijd. - Foto: KNVB Media

Vanavond, dinsdag 3 september, spelen de OranjeLeeuwinnen de tweede EK-kwalificatiewedstrijd. Nadat vrijdag gewonnen werd van Estland is nu Turkije de tegenstander. We blikken vooruit op het treffen aan de hand van tien feiten.

 • De OranjeLeeuwinnen hebben nooit eerder tegen het nationale elftal van Turkije gespeeld.
 • Turkije kwam bij de kwalificatie voor het afgelopen WK niet verder dan de eerste kwalificatieronde. Ze speelden nog nooit op een EK of WK.
 • Turkije is de nummer 62 van de FIFA-wereldranglijst. Hiermee is Turkije de op één na hoogstgeplaatste tegenstander op de FIFA-wereldranglijst in de EK-kwalificatiepoule. Alleen Rusland staat hoger genoteerd: op plaats 25. 
 • Turkije begon de EK-kwalificatiereeks ook afgelopen vrijdag, met een uitwedstrijd tegen Kosovo. Die wedstrijd ging met 2-0 verloren voor de Turken.

Het wordt de vijftigste interland van bondscoach Sarina Wiegman.

 • De laatste keer dat het Abe Lenstra Stadion de thuisbasis was voor een wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen was 12 juni 2018. Toen was Slowakije de tegenstander en werd er met 1-0 gewonnen. Lieke Martens maakte destijds in blessuretijd de winnende treffer.
 • Sarina Wiegman zal vandaag voor de vijftigste keer langs de lijn staan bij de OranjeLeeuwinnen als bondscoach. De eerste wedstrijd van Wiegman was op 20 januari 2017. Toen werd Roemenië tijdens een oefeninterland met 1-7 verslagen. Van de 49 wedstrijden die de OranjeLeeuwinnen onder Wiegman speelden, werd 37 keer gewonnen en acht maal verloren. Vier wedstrijden leverden geen winnaar op.
  Wiegman was op 17 september 2015 ook één duel interim-bondscoach, toen met 8-0 van Wit-Rusland werd gewonnen.
 • Ook voor Jill Roord wordt het mogelijk haar vijftigste interland. Roord debuteerde op 7 februari 2015 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Thailand (7-0 winst). Ze maakte afgelopen vrijdag haar vijfde doelpunt in Oranje.

Heerenveen kleurt weer Oranje.

 • Het stadion is vanavond bijna uitverkocht; er zin ruim 21.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd. Het Abe Lenstra Stadion biedt plek aan maximaal 23.000 supporters.
 • De tweede wedstrijd tussen beide landen, in Turkije, zal op 8 november al plaatsvinden. De plaats en tijd moeten nog bekendgemaakt worden. 
 • Het wordt vanavond de vierde thuisinterland dit kalenderjaar voor de OranjeLeeuwinnen. Vooralsnog kregen ze nog geen doelpunt tegen; achtereenvolgens Mexico (2-0), Chili (7-0) en Australië (3-0) gingen tot nog toe voor de bijl.

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen begint om 20.00 uur en wordt live uitgezonden op Veronica.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen