Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Michel Kreek verruilt KNVB voor functie bij Ajax

KNVB Media
KNVB Media
17 juli 2019, 17:30

Michel Kreek, hier in gesprek met bondscoach Sarina Wiegman, verruilt de KNVB voor Ajax. - Foto: KNVB Media

Michel Kreek vertrekt bij de KNVB en gaat aan de slag bij Ajax, waar hij coördinator wordt binnen de jeugdopleiding. Kreek (48) was sinds oktober 2017 assistent van bondscoach Sarina Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen. Ook was hij hoofdcoach van het Nederlands vrouwenteam onder 20 jaar tijdens het WK 2018 in Frankrijk.

“De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest, met natuurlijk de zilveren medaille op het afgelopen WK als absoluut hoogtepunt. Ik heb echter ook ervaren dat ik - en dat is nu eenmaal inherent aan het ritme van een nationaal team - de dagelijkse routine mis. Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan. Ik wil de KNVB en in het bijzonder Sarina, de staf en de speelsters bedanken voor deze onvergetelijke periode”, aldus Kreek.

De KNVB gaat per direct op zoek naar een vervanger voor Michel Kreek, die Wiegman - samen met de andere assistent-coach Arjan Veurink - gaat bijstaan richting de Olympische Spelen in Tokio.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen