Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Preview: belangrijke testcase voor OranjeLeeuwinnen tegen Chili

KNVB Media
KNVB Media
9 april 2019, 12:45

De selectie van de OranjeLeeuwinnen na de training maandag in Alkmaar. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Sarina Wiegman maakt morgen, woensdag 10 april, de WK-selectie van de OranjeLeeuwinnen al bekend. Mede daarom is de oefenwedstrijd tegen Chili, die vanavond om 18.30 uur op het programma staat, een belangrijke testcase voor de Oranjevrouwen op weg naar het WK.

Het is nog iets meer dan twee maanden voor de OranjeLeeuwinnen de eerste WK-wedstrijd zullen afwerken, maar bondscoach Sarina Wiegman wil de selectie al vroegtijdig bekendmaken. “We willen duidelijkheid creëren voor het team, dit doet wel wat met het team”, zei Wiegman al eerder. “Voor een aantal speelsters is het onzeker of ze er wel of niet bij zullen zijn. We willen het persoonlijk bekendmaken, als we bij elkaar zijn.”

Progressie

Reden te meer voor een aantal speelsters om zich vanavond te laten zien. En ook om progressie te laten zien ten opzichte van afgelopen vrijdag. Tegen Mexico was de ploeg negentig minuten de betere, maar werd het – tot teleurstelling van het team zelf – maar 2-0. In de voorlaatste oefenwedstrijd voor het WK wil het team zich nog nadrukkelijker laten gelden.

Lieke Martens en Jill Roord vieren het tweede doelpunt tegen Mexico.

Dat moet dan gebeuren in een nieuw stadion – nog niet eerder speelden de OranjeLeeuwinnen in het AFAS Stadion – en tegen een nieuwe tegenstander. Nog nooit eerder werden de degens gekruist met Chili. Het Zuid-Amerikaanse land is de huidige nummer 39 van de FIFA Ranking en debuteert komende zomer op het WK. Op de Copa America Feminina werd het land tweede, achter Brazilië en voor Argentinië.

VAR-primeur

De oefenwedstrijd tegen Chili is ook om een andere reden bijzonder: het is de eerste wedstrijd in het (internationale) vrouwenvoetbal waarbij de VAR zal worden gebruikt. Komende zomer zal de video-assistent ook actief zijn tijdens het WK in Frankrijk. De Fransman Nicolas Rainville zal achter de knoppen zitten in het busje en krijgt assistentie van zijn landgenoot François Letexier. Katalin Kulscar uit Hongarije is de scheidsrechter.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het oefenduel van de OranjeLeeuwinnen. Via de KNVB Ticketshop of vanaf 17.00 uur aan de stadionkassa’s kan je toegangsbewijzen kopen voor de wedstrijd. De kaarten zijn te koop vanaf € 12,50.

KNVB Ticketshop KNVB Ticketshop Koop hier je kaarten voor Nederland - Chili in het AFAS Stadion.

Thuisreeks

De 2-0 overwinning van afgelopen vrijdag op Mexico was voor de OranjeLeeuwinnen alweer de veertiende thuiswedstrijd op rij waarin ze ongeslagen bleven. De laatste ploeg die op Nederlandse bodem wist te winnen was Japan op 9 juni 2017.

Vivianne Miedema nadert inmiddels het doelpuntenrecord van Manon Melis. Sinds vrijdag staat de 22-jarige spits op 56 doelpunten, nog drie achter het record van Melis. Inclusief jeugdinterlands staat Miedema op 99 doelpunten voor haar land.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen