Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen winnen in GelreDome van Mexico

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2019, 22:00
4:11

De OranjeLeeuwinnen wonnen met 2-0 van Mexico. - Foto: KNVB Media

De Oranjevrouwen hebben het oefenduel tegen Mexico met 2-0 gewonnen. In een zo goed als uitverkochte Gelredome was de ploeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Het grootste verwijt dat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zichzelf echter kon maken is dat de score niet verder werd opgevoerd.

Na de teleurstellend verlopen Algarve Cup waren de OranjeLeeuwinnen wel weer toe aan een overtuigende overwinning. Van meet af aan werden de intenties duidelijk gemaakt en al snel was Oranje dichtbij de openingstreffer. Een schot van Shanice van de Sanden kwam op de onderkant van de lat, waarbij het twijfelachtig was of de bal vervolgens wel of niet over de doellijn was. De arbitrage oordeelde echter van niet.

Openingstreffer

De ban werd uiteindelijk gebroken na iets meer dan een kwart wedstrijd. Na een lange aanval schoot Jill Roord op de vuisten van de Mexicaanse keeper Santiago en kwam de bal voor de voeten van Vivianne Miedema. De spits, die na vanavond nog drie doelpunten nodig heeft om het record van Manon Melis te evenaren, wist wel raad met het buitenkansje: 1-0.

Shanice van de Sanden was zeker voor rust zeer actief en werd ook veelvuldig gezocht door haar teamgenoten. Vlak na de openingstreffer trof ze opnieuw de lat, dit keer met een schot met rechts.

Martens

Het was de andere buitenspeler, Lieke Martens, die voor de tweede treffer zorgde. Twee minuten voor rust combineerde ze met Vivianne Miedema, kwam ze naar binnen en schoot ze de bal op karakteristieke wijze in de verre hoek: 2-0.

Lieke Martens viert haar treffer tegen Mexico.

Na rust verzuimde Oranje om verder afstand te nemen van de Zuid-Amerikanen. Met name Vivianne Miedema was een aantal keer dichtbij, maar het geluk was niet aan haar zijde. Ook Jill Roord was in de slotminuten nog dichtbij de derde treffer, maar haar inzet smoorde.

Het is alweer het veertiende thuisduel op rij waarin Oranje ongeslagen bleef. Aanstaande dinsdag spelen de OranjeLeeuwinnen het volgende oefenduel in Nederland, in Alkmaar tegen Chili.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van Nederland-Mexico.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen