Nieuw WK-tenue OranjeLeeuwinnen onthuld

KNVB Media
KNVB Media
11 maart, 17:00
1:24

Lieke Martens is blij met het nieuwe tenue: 'Het is stijlvol en elegant.' - Foto: KNVB Media

Nike heeft vandaag tijdens een internationale presentatie in Parijs het nieuwe tenue onthuld dat de OranjeLeeuwinnen op het WK in Frankrijk gaan dragen.

Het geheel oranje tenue is geïnspireerd op eerdere outfits van de nationale ploeg. Het shirt heeft een V-hals en een iets langere mouw. Een grafische afbeelding van een tulp siert de voorzijde. En (uiteraard) prijkt het speciale leeuwinnenlogo ook op de borst. Dit logo werd aan de vooravond van de succesvolle zomer van 2017 door Nike en KNVB geïntroduceerd.

Het nieuwe shirt van de OranjeLeeuwinnen

Stijlvol en modern

“Wij zijn superblij met het nieuwe tenue”, aldus Lieke Martens. “Het is stijlvol en heeft een elegante pasvorm. Het is modern maar heeft tegelijkertijd een retro twist. Ik weet bijna zeker dat onze supporters het ook mooi vinden.”

Martens, in 2017 uitgeroepen tot beste speelster van de wereld, vervolgt: “WEURO2017 was natuurlijk een geweldige ervaring voor ons als team. En toen werd de potentie van het vrouwenvoetbal in Nederland ook meteen duidelijk. In Frankrijk willen we op het WK weer het beste uit onszelf halen. En hopelijk kunnen we onze fans opnieuw trots maken.”

Tulp 

Cassie Looker, die leidinggeeft aan de vrouwenvoetbal-lijn bij Nike, is blij met de feedback die ze van de speelsters heeft gekregen. “De afbeelding van de tulp laat er geen twijfel over bestaan: dit shirt is van Nederland. 

Wij denken dat het tenue een ode is aan de Nederlandse voetbalhistorie. Het doet recht aan de successen en de instelling van deze groep internationals. Daarnaast hebben wij het tenue zo ontworpen dat het soepel aansluit op alle bewegingen van de speelsters.”

Gerecycled plastic

Sinds 2010 zijn in alle voetbaltenues van Nike gerecyclede plastic waterflessen verwerkt en dat is met dit nieuwe tenue ook het geval. Inmiddels heeft Nike meer dan 6 miljoen plastic waterflessen op deze manier kunnen verwerken.

De nieuwe outfit is volgende maand voor het eerst te zien in de oefenwedstrijd van het vrouwenteam tegen Mexico. De ontmoeting tussen de regerend Europees kampioen en Mexico vindt plaats op vrijdag 5 april in GelreDome in Arnhem. Vanaf 16 mei is het tenue ook verkrijgbaar voor de supporters zowel online als in de winkels.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven