Oranjeleeuwinnen verliezen ook tweede wedstrijd op Algarve Cup

Bram van Beek
4 maart 2019, 20:30
3:08

Na het eerdere verlies tegen Spanje, was ook Polen de OranjeLeeuwinnen te machtig. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen hebben ook de tweede poulewedstrijd op de Algarve Cup niet weten te winnen. Polen was met 0-1 te sterk voor de ploeg van Sarina Wiegman. Na het eerdere verlies tegen Spanje (2-0) speelt Oranje komende woensdag de wedstrijd om plek 11 op de Algarve Cup, tegen China.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Spanje was de basisopstelling op maar liefst tien plekken gewijzigd. Vaste basiskrachten als Martens, Spitse en Miedema namen plaats op de bank. Sarina Wiegman had ruimte gemaakt voor drie debutanten; Lize Kop, Aniek Nouwen en Ashleigh Weerden mochten voor het eerst in Oranje aantreden in het Estádio Municipal da Bela Vista.

Afgekeurde doelpunten

De eerste serieuze dreiging kwam van de kant van Polen. Een lage voorzet van Ewa Pajor rolde voor het doel van Lize Kop langs. Even later was daar ook de eerste kans voor de OranjeLeeuwinnen. Inessa Kaagman zag haar kopbal naast het Poolse doel belanden. In de 14e minuut leek Polen op 0-1 te komen, maar het doelpunt werd al snel afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In de fase na het afgekeurde doelpunt volgden kansen aan beide kanten. Debutant Ashleigh Weerden ging alleen op de Poolse keeper af, maar wist haar poging niet te verzilveren.

Lize Kop kreeg één tegendoelpunt te verwerken tijdens haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen.

Rode kaart

In de 39ste minuut veerde de bank van de OranjeLeeuwinnen op. Danique Kerkdijk werkte de doorgebroken Pajor naar de grond en kreeg direct de rode kaart gepresenteerd. In de resterende minuten tot aan de rust had de defensie van Oranje zichtbaar moeite met de afwezigheid van Kerkdijk. Na een voorzet van de opgestoomde Sikora was het dan ook Agnieszka Winczo die de 0-1 binnenschoot.

De OranjeLeeuwinnen leken snel daarna op 1-1 te komen. Ellen Jansen schoot de bal hard in de bovenhoek, maar opnieuw constateerde de arbitrage buitenspel.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Oranje de gelijkmaker te forceren. Met het inbrengen van Bloodworth, Van Lunteren, Beerensteyn, Van Dongen, Miedema en Spitse kwam er meer voetbal in de ploeg. Miedema was in minuut 80 dichtbij, maar haar schot werd geblokt door een Poolse verdediger en hobbelde naast.

Aanstaande woensdag spelen de OranjeLeeuwinnen de laatste wedstrijd op de Algarve Cup, tegen China. De uitslag van die wedstrijd bepaalt of Oranje op plek 11 of op plek 12 eindigt.

Statistieken Nederland - Polen Statistieken Nederland - Polen Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.