OranjeLeeuwinnen voor het eerst tegen Chili

KNVB Media
KNVB Media
4 maart, 15:45

Jackie Groenen namens de OranjeLeeuwinnen in actie tijdens de Algarve Cup. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op weg naar het wereldkampioenschap in Frankrijk voor het eerst in de geschiedenis een interland tegen Chili. De OranjeLeeuwinnen en de huidige nummer 32 van de FIFA-rankingstaan dinsdag 9 april tegenover elkaar. De locatie van de ontmoeting, die om 18.30 uur van start gaat, wordt in een later stadium bekendgemaakt, net als bijzonderheden over de kaartverkoop.

Chili is een van de vier landen die deze zomer hun debuut maakt op een WK-eindronde. De ploeg, bijgenaamd La Roja, werd tweede in de Copa America Feminina, achter Brazilië en voor Argentinië. Deze tweede plek leverde de ploeg van bondscoach José Letelier wel het felbegeerde WK-ticket op. Chili is op het WK ingedeeld in groep F met de Verenigde Staten, Thailand en Zweden.

Oefenduel met Mexico

In aanloop naar het WK oefent het Oranje van bondscoach Sarina Wiegman ook nog tegen Mexico. Dat duel vindt vrijdag 5 april plaats in de Arnhemse GelreDome. Voor deze wedstrijd, die om 20.00 uur begint, zijn nog kaarten te verkrijgen via de link hieronder. 

Tickets OranjeLeeuwinnenBestel hier je tickets voor het duel met Mexico in de GelreDome.

Vlak voor vertrek van de OranjeLeeuwinnen naar het WK in Frankrijk wordt nog een laatste oefeninterland gespeeld. Tegenstander, locatie en datum voor dit treffen zijn nog niet ingevuld.

Wereldkampioenschap

Op het wereldkampioenschap - van 7 juni tot en met 7 juli in Frankrijk – treffen de Oranjevrouwen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven