Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen voorzien recordinterland Spitse niet van glans

Stephan Oexman
KNVB Media
27 februari 2019, 20:30
3:31

Sherida Spitse speelde haar 157e interland tegen Spanje; een record. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen hebben de eerste wedstrijd op de Algarve Cup met 2-0 verloren van Spanje. De wedstrijd zal vooral de boeken ingaan vanwege het record van Sherida Spitse, die haar 157e interland speelde.

In de opstelling was onder meer ruimte voor Renate Jansen. Tegen Zuid-Afrika kon ze niet als linksback spelen vanwege griep, tegen Spanje kreeg ze een nieuwe kans op die positie. Centraal achterin keerde Stefanie van der Gragt terug, door blessures haar eerste interland sinds juni.

Hermoso

De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor de OranjeLeeuwinnen. Vanaf de rand van de zestien haalde Vivianne Miedema uit, maar haar schot ging net naast. Daarna nam Spanje het initiatief over. Een schot van Caldentey ging nog over. Maar in de twintigste minuut was het wel raak: een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal binnen gekopt door Hermoso.

Daarna kwam Oranje weer beter in de wedstrijd. Bijna direct was het alweer gelijk, maar een kopbal van Lieke Martens bij de tweede paal ging over het doel. Diezelfde Martens was na een klein half uur wederom het eindstation van een aanval, maar dit keer ging haar schot naast. En ook Jackie Groenen kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar haar schot ging naast.

Lieke Martens kopte direct na de 1-0 over.

Tweede helft

Na rust zette de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman die lijn door. Eerst was het Lineth Beerensteyn, die een actie naar binnen maakte en met links schoot. Keeper Paños pakte haar inzet nog net uit de korte hoek. Lieke Martens kreeg op aangeven van Miedema haar derde kans, maar schoot dit keer – al dan niet via een Spaanse verdediger – voorlangs.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Opnieuw was het Hermoso, die dit keer vrij op dook voor Loes Geurts. Ze schoof de bal kalm langs de keeper: 2-0. Oranje kon daarna geen echte vuist meer maken. Mede door de vele wissels aan beide kanten werd het rommeliger en werden kansen spaarzamer.

De basis elf voor het duel met Spanje.

Algarve Cup

Aanstaande maandag spelen de OranjeLeeuwinnen de tweede en laatste groepswedstrijd op de Algarve Cup, tegen Polen. Door de nederlaag zal het team van bondscoach Sarina Wiegman in ieder geval afstand moeten doen van de titel. Volgende week woensdag worden de laatste duels van de Algarve Cup gespeeld.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van Spanje-Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen