Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Alles wat je nu al moet weten over het WK 2019

KNVB Media
KNVB Media
13 november 2018, 21:15

Feest na afloop van de return in Zwitserland (1-1). - Foto: KNVB Media

Voor de tweede keer in de historie hebben de OranjeLeeuwinnen zich geplaatst voor het WK. Na Canada in 2015 zijn de Oranjevrouwen volgend jaar zomer present op het mondiale eindtoernooi in Frankrijk. In dit artikel staat alles wat je nu al moet weten.

Wanneer is de loting?

Op zaterdag 8 december om 18.00 uur zal er geloot gaan worden, in Frankrijk. Op basis van de FIFA Women's World Ranking die op 7 december gepubliceerd wordt, zullen de landen in potten ingedeeld worden. Eén plek is al zeker: als gastland speelt Frankrijk als groepshoofd in poule A. De OranjeLeeuwinnen lijken, op basis van de vorige FIFA-ranking, in pot twee terecht te gaan komen.

Waar en wanneer wordt er gespeeld?

De FIFA Women's World Cup 2019 vindt van 7 juni tot en met 7 juli plaats in negen steden. Valenciennes, Reims, Le Havre, Rennes, Lyon, Grenoble, Nice, Montpellier en Parijs zijn de steden waar de OranjeLeeuwinnen volgend jaar zomer mogelijk naar toe gaan. De openingswedstrijd wordt gespeeld in het Parc des Princes in Parijs, de finale in het Parc Olympique Lyonnais in - zoals de naam reeds doet vermoeden - Lyon.

Hoe kan ik kaarten kopen voor de WK-wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen?

Na de loting op 8 december wordt er meer bekend gemaakt over de kaartverkoop. Houd de website van OnsOranje en de socials in de gaten voor meer informatie én de exacte datum waarop de kaartverkoop begint.

Hoe ziet het toernooi er uit?

Er doen 24 landen mee aan het WK 2019 in Frankrijk. Negentien landen hebben zich reeds geplaatst. Uit Europa zijn dit, naast Nederland: Duitsland, Engeland, Italië, Noorwegen, Schotland, Spanje, Zweden en thuisland Frankrijk. Uit andere continenten zijn dit: Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Jamaica, Japan, Korea, Thailand en de Verenigde Staten.

De landen worden in zes groepen van vier teams geloot. De nummers één en twee én de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales. Vanaf daar wordt er in een knock-out-fase gespeeld, waarbij uiteindelijk naast de finale ook een wedstrijd om de derde plaats zal worden gespeeld. Het toernooi zal uitgezonden worden bij de NOS.

Hoe kan Oranje zich plaatsen voor de Olympische Spelen?

Een jaar na het WK, in 2020, vinden in Tokyo de Olympische Spelen plaats. Het WK is voor de Europese landen ook het moment waarbij ze zich daarvoor kunnen kwalificeren. De drie Europese landen die het verst komen tijdens het WK plaatsen zich voor Tokyo 2020. Mochten er meerdere landen in dezelfde ronde uitgeschakeld worden, zoals in 2015, zal er nog een Olympisch Kwalificatietoernooi gespeeld gaan worden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen