Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tien feiten over Denemarken - OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2018, 10:00

Shanice van de Sanden kopt de 2-0 binnen tegen Denemarken. - Foto: KNVB Media

Vanavond, dinsdag 9 oktober, spelen de OranjeLeeuwinnen in Denemarken de return in de halve finale van de play-offs. Na afgelopen vrijdag verdedigt het team een 2-0 voorsprong. We blikken vooruit op het treffen aan de hand van tien feiten.

  • De 2-0 overwinning op Denemarken, afgelopen vrijdag, betekende voor de OranjeLeeuwinnen de achtste zege op rij tegen de Denen. Opvallend: in de dertien ontmoetingen daarvoor werd er niet gewonnen van Denemarken (vijf gelijk, acht verloren).
  • Sowieso werd er in de afgelopen tien jaar geen land zo vaak verslagen als Denemarken: acht keer dus. Op de tweede plek staan Schotland, België en Zwitserland, die allen vijf keer werden verslagen. Die laatste twee landen spelen overigens vanavond om het andere ticket voor de finale van de play-offs.
  • Voor de Oranjevrouwen wordt het vanavond de 25e ontmoeting met Denemarken. Alleen België (31) en Frankrijk (28) waren vaker tegenstander.
  • Bij een overwinning van de OranjeLeeuwinnen komen de onderlinge ontmoetingen helemaal in balans. Op dit moment heeft Denemarken tien keer gewonnen, eindigden de wedstrijden vijf keer gelijk en was er negen keer een overwinning voor Nederland.

De OranjeLeeuwinnen hielden in zes van de laatste zeven wedstrijden de nul.

  • Afgelopen vrijdag hadden de OranjeLeeuwinnen 48% balbezit. Het was voor het eerst in deze kwalificatiereeks dat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman minder dan 65% van de tijd de bal had.
  • Lineth Beerensteyn, afgelopen vrijdag goed voor de openingstreffer, was trefzeker in drie van haar laatste vijf interlands. Ze scoorde dit kalenderjaar al vier keer; alleen Lieke Martens (vijf) wist vaker het net te vinden namens Oranje dan de aanvaller van Bayern München.
  • In zes van de laatste zeven interlands wisten de OranjeLeeuwinnen de nul te houden. Alleen tegen Noorwegen (2-1 nederlaag) lukte dat niet.

Vivianne Miedema was vorig jaar in de EK-finale tegen Denemarken twee keer trefzeker.

  • Shanice van de Sanden was afgelopen vrijdag niet alleen goed voor een doelpunt en een assist, maar creëerde ook meer kansen dan iedere andere speelster op het veld (drie).
  • Linksback Kika van Es veroverde vrijdag negen keer de bal; meer dan iedere andere speelster op het veld. Jackie Groenen kwam met acht balveroveringen nog het dichtst in de buurt.
  • Met een stift op de lat was Vivianne Miedema afgelopen vrijdag dicht bij haar 52e interlandgoal. Haar laatste acht interlanddoelpunten verdeelde ze perfect over haar linker- en rechterbeen: vier met links, vier met rechts.

De wedstrijd in het Deense Viborg begint om 18.00 uur en wordt live uitgezonden op Veronica. Er zullen ruim 6.000 toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen