Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen verbreken Nederlands bezoekersrecord opnieuw

KNVB Media
KNVB Media
3 april 2018, 16:45

De finale van WEURO 2017 werd door 28.127 toeschouwers bijgewoond. - Foto: KNVB Media

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Noord-Ierland, aanstaande vrijdag in het Philips Stadion, wordt de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland ooit. Het aantal verkochte kaarten is vandaag, dinsdag 3 april, de 28.182 gepasseerd – het record dat stond sinds de finale van WEURO 2017 tussen Nederland en Denemarken.

Het is de vijfde vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland die door meer dan 20.000 mensen wordt bijgewoond. Drie daarvan vonden tijdens WEURO 2017 plaats; naast de finale waren dat het openingsduel (Nederland – Noorwegen) en de halve finale Nederland – Engeland. Ook het WK-kwalificatieduel van de OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen werd door meer dan 20.000 toeschouwers bezocht.

WK-kwalificatie

Voor de OranjeLeeuwinnen is het de vierde wedstrijd in de WK-kwalificatiecampagne. Van de eerste drie wedstrijden werden er twee gewonnen en een gelijkgespeeld en daarmee staan de Oranjevrouwen bovenaan in hun WK-kwalificatiepoule. Na de wedstrijd tegen Noord-Ierland spelen ze volgende week dinsdag in en tegen Ierland, eveneens voor de WK-kwalificatie.

Het Philps Stadion heeft een capaciteit van ruim 33.000 toeschouwers. De laatste kaarten voor het WK-kwalificatieduel zijn vanaf € 12,50 te koop via de KNVB Ticketshop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen