Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Finale Algarve Cup Oranjevrouwen - Zweden afgelast

KNVB Media
KNVB Media
7 maart 2018, 19:45

Na overleg werd besloten dat de finale van de Algarve Cup niet doorgaat. - Foto: KNVB Media

De finale van de Algarve Cup tussen de OranjeLeeuwinnen en Zweden is afgelast. Door aanhoudende regen is het veld onbespeelbaar geworden.

"Het is jammer dat we de finale niet kunnen spelen", zei Sarina Wiegman in een eerste reactie op de afgelasting. "Maar de organisatie heeft, met het oog op de veiligheid van de speelsters, een verstandige beslissing genomen."

Geen later moment

Omdat de OranjeLeeuwinnen morgenochtend terugvliegen en speelsters vanwege clubverplichtingen niet langer kunnen blijven, zal de wedstrijd niet op een later moment alsnog gespeeld kunnen worden. Daarmee is de Algarve Cup, die tot nog toe zo succesvol was, tot een abrupt einde gekomen.

Vorige week donderdag begon de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman tegen Japan aan de Algarve Cup. De Aziaten speelden op de afgelopen twee WK's in de finale en waren bovendien de laatste ploeg die van de Oranjevrouwen wisten te winnen voor het zo succesvol verlopen EK. Door een heel sterk eerste uur werd het echter maar liefst 6-2.

Denemarken

In de tweede wedstrijd, tegen Denemarken, koos bondscoach Sarina Wiegman voor een in zijn geheel gewijzigde basisopstelling. In de reprise van de EK-finale konden de Oranjevrouwen echter prima mee, al had Denemarken lange tijd wel het initiatief. Tot twee keer toe kwam Nederland terug van een achterstand en in de allerlaatste minuut werd de wedstrijd nog gewonnen, door een eigen doelpunt.

Maandag was IJsland de tegenstander. Negentig minuten lang domineerden de OranjeLeeuwinnen, maar het geluk in de afronding ontbrak ditmaal. Het werd 0-0, maar door 7 punten en een doelsaldo van +7 plaatsten de OranjeLeeuwinnen zich als beste groepswinnaar voor de finale.

Die zal echter nooit gespeeld worden. De organisatie van het toernooi heeft besloten dat Zweden en Nederland als winnaars van het toernooi worden uitgeroepen. Caroline Seger, aanvoerder van Zweden, en de Oranjevrouwen-aanvoerder Sari van Veenendaal kregen daarom beide de trofee overhandigd.

Seger en Van Veenendaal met de trofee.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen