Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Er is altijd plek in de prijzenkast van Sarina Wiegman

KNVB Media
KNVB Media
7 maart 2018, 10:30
2:07

Wiegman: 'Als je eenmaal in de finale staat, wil je hem ook winnen.' - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal speelt woensdag de finale van de prestigieuze Algarve Cup tegen Zweden. Bondscoach Sarina Wiegman kijkt met een goed gevoel terug op het verloop van het toernooi. "Maar als je eenmaal zover komt, wil je winnen ook."

De Oranjevrouwen hebben voor het eerst in de historie geplaatst voor de finale van de Algarve Cup. Een toernooi dat hoog staat aangeschreven en waar vele toplanden zich voorbeiden op een nieuw interland-jaar. Na overwinningen op Japan en Denemarken was een gelijkspel tegen IJsland voldoende om de finale te halen. 

Top-interlands

"Tot nog toe hebben we een hele goede week", zegt bondscoach Sarina Wiegman. "Drie wedstrijden gespeeld; zeven punten gehaald. Tegen drie heel verschillende tegenstanders. Maar nog belangrijker is dat we het team heel goed aan de slag hebben gezien. We hebben bijna iedereen kunnen laten spelen en onze speelwijze verder kunnen ontwikkelen."

Want het blijft natuurlijk een voorbereidingstoernooi voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. Wiegman: "Maar je speelt wel vier top-interlands. En als je dan eenmaal in de finale staat, dan wil je hem winnen ook. Er is altijd plek in de prijzenkast."

Lieke Martens in actie tijdens het laatste duel met Zweden, de gewonnen kwartfinale op het EK 2017.

Zweden

Dat geldt ook voor tegenstander Zweden, dat op het afgelopen EK door Nederland met 2-0 werd verslagen in de kwartfinale. Wiegman verwacht een pittige wedstrijd. "Zweden hoort ook gewoon bij de wereldtop. Die willen natuurlijk ook gewoon winnen. Ze zijn bij ons bekend. Dat is wederzijds. Ze hebben een nieuwe coach. Die gaf al aan dat ze nieuwe dingen aan het proberen zijn. Zij speelden altijd in een 4-4-2-formatie. Ze zijn dat aan het aanpassen. Ze willen meer gaan voetballen. Het wordt een hele interessante wedstrijd."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen