Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwin Renée Slegers beëindigt voetbalcarrière

KNVB Media
KNVB Media
16 februari 2018, 16:00

Renée Slegers stopt met haar actieve voetbalcarrière. - Foto: KNVB Media

Renée Slegers heeft besloten haar voetbalcarrière te beëindigen. De 29-jarige middenvelder kwam tot 55 interlands voor het Nederlands vrouwenteam, waarin ze vijftien keer scoorde.

Slegers begon haar carrière bij de amateurs van SSE uit Someren en speelde in de jeugdopleiding van Arsenal. Via Willem II kwam ze terecht in Zweden, waar ze speelde voor Djurgardens IF en Linköpings FC. Met die laatste club werd ze in 2016 landskampioen.

Carrière als international

Op 5 maart 2009 liet bondscoach Vera Pauw haar debuteren in Oranje, tijdens een interland op de Cyprus Cup tegen Rusland (1-2 overwinning). Eind november 2016, tijdens een oefeninterland tegen Engeland (0-1 nederlaag), liep Slegers een zware kruisbandblessure op. Sindsdien kwam ze niet meer in actie en miste ze ook het EK, afgelopen zomer. Het WK 2015 in Canada moest ze door een rugblessure ook noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Renée Slegers miste door blessures zowel het WK 2015 als het EK vorig jaar in eigen land.

"Ik sluit mijn carrière af met een dubbel gevoel", zegt Slegers. "Door blessures liep het niet altijd zoals gehoopt. Daarentegen ben ik me ook heel erg bewust van het feit dat ik erg ver ben gekomen en veel mooie dingen heb mogen meemaken. Veel jongens en meisjes in Nederland dromen ervan om ooit het Oranjeshirt aan te mogen trekken en ik ben trots dat ik dit heb mogen doen."

Nieuwe uitdagingen

"Het was moeilijk om het EK afgelopen zomer vanaf de tribune mee te maken, maar tegelijkertijd heb ik genoten van het spel en de sfeer. Het was erg bijzonder om te zien wat de meiden hebben teweeggebracht in Nederland. Kippenvel", vervolgt Slegers.

Het is nu tijd voor nieuwe uitdagingen. "Ik ben bezig met de UEFA A-trainersopleiding en ik hoop in een nieuwe rol mijn steentje te kunnen bijdragen in de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen