Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen drie keer op shortlist Sportgala NOC*NSF

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2017, 18:00

De Europese kampioenen staan op de shortlist voor de titel sportploeg van het jaar. - Foto: KNVB Media

Aan de waardering voor de prestaties van de Oranjevrouwen komt maar geen einde. Speelster Lieke Martens, coach Sarina Wiegman en de ploeg zelf dingen nog mee naar de prijzen op het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala.

Wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens staat op de shortlist voor de prijs van Sportvrouw van het Jaar. Sarina Wiegman - eerder al gelauwerd door de FIFA met de titel beste coach van een vrouwenteam - maakt nog kans om te worden gekozen tot Coach van het Jaar. En de voltallige ploeg dingt nog mee naar de titel Sportploeg van het Jaar.

Sarina Wiegman en Lieke Martens dingen ook nog mee naar de individuele titels voor Coach en Sportvrouw van het Jaar.

Stemmen

Per categorie gaan uiteindelijk drie genomineerden, die zondag 3 december bekend worden gemaakt, strijden om de felbegeerde Fanny's. De winnaars worden bekendgemaakt op het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala. Op de dag van de live uitzending stemmen sporters op de genomineerde sporters en de genodigde bondscoaches voor de coachprijs. Ook de vakjury zal dan zijn stem uitbrengen. Zowel de stemmen van de sporters en coaches als die van de vakjury tellen voor 50 procent mee. 

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen