OranjeLeeuwinnen verslaan Slowakije overtuigend

24 november 2017, 21:30
3:25

Met twee doelpunten was Stefanie van der Gragt een hoofdrolspeler voor de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen hebben de goede start in de WK-kwalificatiereeks een passend vervolg gegeven. Uit tegen Slowakije werd er met maar liefst 0-5 gewonnen. En die score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

Al in de eerste minuut maakte de regerend Europees kampioen de krachtsverhoudingen duidelijk. Lieke Martens haalde de achterlijn, trok de bal terug, maar het schot van Vivianne Miedema miste het doel. Nadat Anouk Dekker uit een corner eveneens dichtbij de openingstreffer was, was het bij de derde poging wel raak. Uit een hoekschop kopte Stefanie van der Gragt in de achtste minuut de 0-1 binnen.

Het basisteam van Oranje tegen Slowakije.

Geluk en precisie

Met name Lieke Martens was een plaag voor de Slowaakse defensie, maar het ontbrak Oranje aan geluk en precisie om de score al vroeg verder op te voeren. Die precisie was er wel bij de sterk spelende Sherida Spitse, toen ze enkele minuten voor rust een vrije trap kreeg. Met een fraaie trap verschalkte ze de Slowaakse keeper: 0-2.

Rondom het rustsignaal bezegelde Vivianne Miedema de Nederlandse overwinning. Vlak voor rust schoot ze uit een hoekschop de 0-3 binnen, vlak na rust zorgde ze voor de 0-4. Daarmee staat ze op 49 doelpunten in het shirt van Oranje, in 60 interlands. Aanstaande dinsdag kan ze de grens van 50 treffers in Oranje slechten, een prestatie die tot op heden alleen door topscorer aller tijden Manon Melis is geleverd.

Lieke Martens was een plaag voor de Slowaakse defensie.

Van der Gragt

Miedema, Roord en Dekker waren nog dicht bij de 0-5, maar die bleef uit. Tot in blessuretijd Stefanie van der Gragt haar tweede treffer van de wedstrijd liet noteren, wederom met een kopbal.

Het was alweer de elfde overwinning op rij; een prestatie die de OranjeLeeuwinnen nog nooit eerder leverden. Aanstaande dinsdag kan het fantastische 2017 een passend slot krijgen. Als de OranjeLeeuwinnen in een uitverkochte Goffert weten te winnen van Ierland, zet het de naaste achtervolgers (Noorwegen en Ierland) op een achterstand van drie punten.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van dit duel.