Kreek bij technische staf OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
15 november 2017, 10:00

Michel Kreek wordt per direct toegevoegd aan de technische staf van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Michel Kreek wordt per direct toegevoegd aan de technische staf van de OranjeLeeuwinnen. De 46-jarige Amsterdammer volgt Foppe de Haan op als assistent-bondscoach en tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De technische staf van het Nederlands elftal bestaat verder uit bondscoach Sarina Wiegman, assistent-bondscoach Arjan Veurink, keeperstrainer Erskine Schoenmakers en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

Kreek draaide bij wijze van wederzijdse kennismaking tijdens de afgelopen interlandperiode al mee met de staf van Wiegman. De oud-speler van Ajax, Padova, Perugia, Vitesse, AEK Athene en Willem II en eenmalig Oranje-international werkte na zijn voetballoopbaan als jeugdtrainer bij Ajax en hoofd opleiding bij Almere City FC en was assistent van Frank de Boer bij Internazionale.

Positief gevoel

Michel Kreek: “Twee weken voor de laatste interlandperiode belde de KNVB of ik interesse had. Dat verraste me, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe positiever mijn gevoel werd. Dat had natuurlijk ook te maken met wat de Oranjevrouwen afgelopen zomer teweeg hebben gebracht."

De visies van Sarina en mij komen in grote lijnen overeen

Hij vervolgt: "De visies van Sarina en mij bleken in grote lijnen overeen te komen. De afgelopen interlandperiode hebben we gebruikt om elkaar beter te leren kennen en daar zijn we alleen maar enthousiaster van geworden. Er staat een enorm gemotiveerde selectie en een goede staf waar ik voetbalinhoudelijk aan hoop bij te dragen. Ons eerste doel is kwalificatie voor het WK, een evenement dat ik dolgraag zou willen meemaken. Als we ons daar ook nog voor de Olympische Spelen plaatsen, zou het helemaal fantastisch zijn.”

Waardevolle aanwinst

Bondscoach Sarina Wiegman: “Ik ben blij dat we Michel hebben kunnen toevoegen aan de technische staf. Tijdens de wedstrijden tegen Oostenrijk en Noorwegen hebben we gekeken of er een klik was tussen Michel, de overige staf en de speelsters. Die was er. We hebben het idee dat Michel een waardevolle aanwinst is voor onze staf en we kijken uit naar onze verdere samenwerking.”

We denken dat de komst van Michel de staf complementair maakt

Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal: “Na het vertrek van Foppe de Haan zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. We zochten iemand met ervaring op het hoogste niveau en denken dat de komst van Michel de staf complementair maakt. We willen het succes van afgelopen zomer een vervolg geven door te proberen ons te kwalificeren voor het WK van 2019 in Frankrijk en met de huidige staf en spelersgroep hebben we daar alle vertrouwen in.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven