Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen genomineerd voor Joke Smit-prijs

KNVB Media
KNVB Media
1 november 2017, 19:45

De Joke Smit-prijs is voor iemand of een groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland. - Foto: KNVB Media

De Oranjevrouwen maken wederom kans op een prestigieuze prijs. Ze zijn één van de veertig genomineerden voor de Joke Smit-aanmoedigingsprijs, een regeringsprijs voor een persoon of een groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland.

"Honderdduizenden meisjes en vrouwen zagen deze zomer dat vrouwen ook kunnen voetballen", staat er op de website van de Joke Smit-prijs. "En kunnen worden toegejuicht door tienduizenden Oranjefans op de tribunes, en miljoenen kijkers in het land. In de door mannen gedomineerde voetbalwereld een prestatie die vrouwenemancipatie een enorme boost heeft gegeven deze zomer."

Vanaf vandaag, woensdag 1 november, tot en met 27 november kan er door iedereen gestemd worden op de Joke Smit-aanmoedigingsprijs. Naast de OranjeLeeuwinnen is ook voormalig-international Leonne Stentler genomineerd, als 'gezicht en boegbeeld voor vele voetbalmeiden'. Op 11 december zal de prijs worden uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie).

Joke Smit-prijs Joke Smit-prijs Breng hier je stem uit op de OranjeLeeuwinnen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen