Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjefans nemen afscheid van Daphne Koster

KNVB Media
KNVB Media
24 oktober 2017, 13:15
2:25

Daphne Koster (rechts) in actie als speelster van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen wordt dinsdagavond afscheid genomen van voormalig international Daphne Koster. De 36-jarige Hagenaar vormde jarenlang een van de gezichten van het Nederlandse vrouwenvoetbal en krijgt in het stadion van FC Groningen een passend afscheid.

Koster speelde 139 interlands voor de Oranjevrouwen, waarin ze zeven doelpunten maakte. Ze was actief op twee eindtoernooien, het EK 2009 en het EK 2013. Tijdens het EK in 2009 bereikte Koster met het Nederlands team de halve finale.

Staat van dienst

Op 27 augustus 1997 debuteerde Koster op zestienjarige leeftijd voor de Oranjevrouwen in de oefenwedstrijd tegen Zwitserland (2-1). Koster speelde destijds voor SVA Assendelft en zou later uitkomen voor Ter Leede, AZ, Sky Blue FC, Telstar en Ajax.

De verdediger groeide snel uit tot vaste waarde van de Oranjevrouwen en begon 67 keer als aanvoerder aan de wedstrijd. Op 23 november 2013 speelde Koster in het WK-kwalificatieduel met Griekenland (7-0) haar laatste interland.

"Het is een eer om zo'n moment te krijgen", sprak Koster na afloop. "Mooi ook dat die meiden nu in zo'n stadion spelen. De afgelopen jaren is die ontwikkeling ingezet en ik ben er trots op dat ik een bijdrage heb kunnen leveren. Ik hoop dat de meiden van toekomstige generaties zich ook kunnen  kunnen ontwikkelen tot topspeelsters. Ik vermoed dat ik mij daar ook mee bezig ga houden."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen