Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Ik ben nog steeds dezelfde Lieke'

KNVB Media
KNVB Media
15 september 2017, 16:45
1:39

Martens: 'Het is alleen zo dat andere mensen opeens andere dingen verwachten.' - Foto: KNVB Media

Oranje speelde zich naar de Europese titel en Lieke Martens werd gekozen tot Europa's beste speelster. Er gebeurde in de voorbije zomermaanden een hoop rondom het Nederlands vrouwenelftal.

Met een oefeninterland tegen Denemarken, de eerste interland sinds het memorabele EK, zouden de OranjeLeeuwinnen de blik weer op de toekomst moeten werpen. Dat duel werd echter vanwege een conflict tussen de Deense bond en haar internationals afgelast. Met een op het laatste moment ingelaste trainingswedstrijd tegen België kon de kersverse Europees kampioen alsnog internationaal aan de bak voordat in oktober de WK-kwalificatie losbarst.

Ervaringen laten bezinken

Nederland versloeg België met 2-1 door goals van Anouk Dekker en Shanice van de Sanden. Na afloop spraken bondscoach Sarina Wiegman en aanvaller Lieke Martens met OnsOranje over de nieuwe werkelijkheid van de Oranjevrouwen. "Iedereen heeft wel even tijd nodig om de ervaringen die we hebben opgedaan tijdens het EK te laten bezinken. Het heeft ongelooflijk veel met ons gedaan", aldus Wiegman.

Neem bijvoorbeeld Lieke Martens die tijdens de verkiezing van Europees speler en speelster van het Jaar opeens in galajurk in het gezelschap van Messi en Ronaldo verkeerde. "Ik ben nog steeds dezelfde Lieke", lacht Martens. "En ik vind het ook belangrijk dat dat zo blijft. Het is alleen zo dat andere mensen opeens andere dingen verwachten. Dat is even wennen."

België-Nederland België-Nederland Trainingsderby der lage landen prooi voor Oranjevrouwen. Lees het verslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen