Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wiegman over het EK, Foppe, de kwalificatie en de selectie

KNVB Media
KNVB Media
5 september 2017, 16:30

Bondscoach Sarina Wiegman had genoten van de fans tijdens het EK. - Foto: KNVB Media

In aanloop naar het oefenduel met Denemarken blikt bondscoach Sarina Wiegman terug op het EK, vooruit op de kwalificatiereeks richting het WK, gaat ze in op de selectie, de afwezigheid van een aantal speelsters en het vertrek van Foppe de Haan uit de technische staf van de Oranjevrouwen.

Genoten van de fans

Ze had genoten, bondscoach Sarina Wiegman. Van haar eigen speelsters natuurlijk, maar net zo goed ook van de Nederlandse fans die een extra steun in de rug waren. En van de organisatie. "Er is wel het een en ander veranderd", merkte de bondscoach. "We hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen."

Sarina Wiegman: 'De fans waren tijdens het EK écht fantastisch'.

WK halen geen abc'tje

Natuurlijk, na het EK is de status van de Oranjevrouwen voorgoed veranderd, dat snapt de bondscoach ook wel. Maar Wiegman waakt voor zelfoverschatting. "Kwalificatie voor het WK is geen abc'tje."

Sarina Wiegman: 'Kwalificatie voor het WK is geen abc-tje' .

We gaan Foppe missen

Ze gaan Foppe de Haan missen, zo geeft Wiegman ronduit toe. "We hebben fantastisch samengewerkt. De chemie was uitstekend. Foppe is een heel wijs mens en een heel goede trainer. Maar we wisten dit van tevoren. Hij zou tot en met het EK bij de staf zijn. We gaan door en op zoek naar een vervanger."

Sarina Wiegman: 'We gaan Foppe missen'.

Ontbrekende spelers

Er ontbreekt een aantal opvallende spelers op de lijst voor het duel met Denemarken. Zo zijn onder anderen Sari van Veenendaal, Vivianne Miedema, Desiree van Lunteren en Jackie Groenen niet van de partij. Zij kampen allen met blessures. Een opvallende afwezige is ook Mandy van den Berg die aangegeven heeft voorlopig niet beschikbaar te zijn voor Oranje. "Ik vind dat hartstikke jammer, maar ik respecteer haar beslissing."

Sarina Wiegman: 'Mandy is een geweldige topsporter en een geweldig mens'.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen