Vijf redenen waarom je op Vivianne Miedema kan stemmen

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2017, 14:00

Miedema juicht na de 1-0 tegen Engeland in de halve finale. - Foto: KNVB Media

Sinds maandag kan je stemmen op The Best awards van de FIFA. Mocht je nog twijfelen of je op de drie Nederlandse genomineerden (Miedema, Wiegman en Martens) moet stemmen, geven we je in een drieluik per persoon vijf redenen. In deel I: Vivianne Miedema.

Statistieken

De cijfers van Vivianne Miedema in Oranje spreken boekdelen. In 57 interlands heeft ze inmiddels 45 keer gescoord; een gemiddelde van 0,789 per wedstrijd. Gemiddeld schiet Miedema eens per 98 minuten raak in Oranje. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ze het record van Manon Melis, de huidige topscorer aller tijden met 59 doelpunten, aan diggelen schiet.

Leeftijd

Je zou het bijna vergeten, maar Vivianne Miedema is nog maar net 21 jaar oud en daarmee was ze de op twee na jongste OranjeLeeuwin van de EK-selectie deze zomer. Nu al heeft ze twee internationale eindtoernooien, drie seizoenen bij Bayern München én een transfer naar Arsenal op haar palmares staan.

Miedema in actie tegen België.

Champions League-topscorer

Niet alleen in Oranje doet Miedema het enorm goed, ook in clubverband is haar staat van dienst imponerend. Namens Bayern scoorde ze afgelopen seizoen bijvoorbeeld acht keer in de Champions League in zes wedstrijden. Alleen Zsanett Jakabfi van Wolfsburg scoorde kon dat aantal evenaren, al had de Hongaarse daar slechts vier duels voor nodig.

Tweede doelpunt tegen Denemarken

De start van het EK was niet erg makkelijk voor Miedema. Na drie poulewedstrijden stond ze op nul doelpunten en kwam er voorzichtig wat kritiek van de buitenwacht op haar functioneren. Maar juist op dat moment werd ze als maar belangrijker voor de ploeg en met vier doelpunten in de knock-outfase werd ze zelfs nog vice-topscorer van het toernooi.

Haar doelpunt tegen Engeland was technisch enorm fraai, maar de 4-2 in de finale tegen Denemarken minstens zo kenmerkend voor haar kwaliteiten. De ruimte zoeken, bal meenemen richting de zestien, even inhouden, naar buiten dreigen, naar binnen kappen en vervolgens een doffe harde knal in de korte hoek. Niet gepolijst, maar wel ijskoud. En dat op zo’n moment. Haar juichen verraadde hoezeer ze zich daar zelf ook bewust van was.

 
 

Doelpunt Vivianne Miedema (Nederland - Denemarken)

Europees kampioen

Jarenlang was er naar uitgekeken, het EK in eigen land. En juist op dat moment stegen Miedema en haar ploeggenoten boven zichzelf uit en kroonden ze zich tot Europees kampioen. Een prestatie die tot in lengte van dagen herinnerd zal blijven.

Stem op de Wereldvoetbalster v/h jaarStem op Vivianne Miedema op de website van de FIFA.

Je dient je eerst te registreren op FIFA.com voordat je kan stemmen. Dat kan tot 7 september. Bondscoaches, aanvoerders van de nationale teams én journalisten mogen ook hun stem uitbrengen. Alle vier de stemgroepen hebben 25% invloed op het resultaat. Halverwege september worden de drie overgebleven kandidaten bekendgemaakt, waarna op 23 oktober de prijs wordt uitgereikt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven