Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stembussen geopend voor Martens, Miedema en Wiegman

KNVB Media
KNVB Media
21 augustus 2017, 15:45

Vivianne Miedema is één van de tien genomineerden voor de titel Wereldvoetbalster van het jaar. - Foto: KNVB Media

Wordt Lieke Martens of Vivianne Miedema Wereldvoetbalster van het jaar? En kan Sarina Wiegman Wereldcoach van het jaar bij de vrouwen worden? Vanaf nu zijn de stembussen op FIFA.com geopend.

Martens en Miedema speelden een hoofdrol bij het succes van de OranjeLeeuwinnen op het EK. Zo werd Martens gekroond tot ‘Best Player of the Tournament’. Eerder verdiende de aanvaller al een transfer naar FC Barcelona. Miedema, die onlangs verkaste naar Arsenal, scoorde vier keer voor Oranje tijdens het EK in eigen land. Dit leverde haar de Zilveren Schoen op.

Coaches

Wiegman is één van de tien coaches die is genomineerd. Zij is sinds 13 januari bondscoach van de Oranjevrouwen. In een paar maanden tijd stoomde ze het team met succes klaar voor het Europees kampioenschap in eigen land. Op het EK maakten de OranjeLeeuwinnen indruk door als sterk collectief, met prima positiespel, de Europese titel binnen te halen.

Sarina Wiegman werd met de OranjeLeeuwinnen Europees Kampioen.

Je dient je eerst te registreren op FIFA.com voordat je kan stemmen. Dat kan tot 7 september. Bondscoaches, aanvoerders van de nationale teams én journalisten mogen ook hun stem uitbrengen. Alle vier de stemgroepen hebben 25% invloed op het resultaat. Halverwege september worden de drie overgebleven kandidaten bekendgemaakt, waarna op 23 oktober de prijs wordt uitgereikt.

Stem op de Wereldvoetbalster v/h jaar Stem op de Wereldvoetbalster v/h jaar Met Lieke Martens en Vivianne Miedema. Stem op de Wereldcoach van het jaar vrouwen Stem op de Wereldcoach van het jaar vrouwen Met Sarina Wiegman.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen