Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loes Geurts kondigt voorlopig afscheid aan

KNVB Media
KNVB Media
14 augustus 2017, 20:00

Loes Geurts tijdens de huldiging in Utrecht. - Foto: KNVB Media

Keeper Loes Geurts heeft aangekondigd 'voorlopig' afscheid te nemen van het voetbal. "De batterij is even leeg", schrijft ze op Instagram. "Of die weer voldoende opgeladen kan worden voor een vervolg, zal de tijd uitwijzen."

Geurts debuteerde al op 19-jarige leeftijd in Oranje, op 20 augustus 2005 onder bondscoach Vera Pauw, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Finland. Ze keepte op dat moment voor de Western Illinois Leathernecks (Amerika). Na twee seizoenen bij FFC Heike Rheine keerde Geurts in 2007 terug naar Nederland, bij de start van de Eredivisie Vrouwen.

Landskampioen

Ze ging aan de slag bij AZ en werd daar in 2008 en 2009 landskampioen. Na een kortstondig verblijf bij Telstar in 2011 vertrok ze in 2012 naar Zweden, waar ze keepte voor Vittsjö en Göteborg. Het afgelopen half jaar keepte Geurts voor Paris Saint-Germain, waarmee ze de Champions League-finale haalde. Die werd na strafschoppen verloren van Olympique Lyon.

Bij de OranjeLeeuwinnen maakte Geurts de sportieve opmars van vrijwel het begin mee. Ze was bijvoorbeeld eerste keeper toen de vrouwen zich voor het eerst kwalificeerden voor het EK in 2009, toen de ploeg op dat toernooi de halve finale bereikte en toen de OranjeLeeuwinnen zich voor het eerst kwalificeerden voor het WK. Ook tijdens dat WK, in 2015, was Geurts eerste keeper.

Loes Geurts tijdens het EK in 2009.

Interlands

Het afgelopen EK vervulde Geurts de rol van tweede keeper, achter Sari van Veenendaal. Ze keepte tot op heden 117 interlands voor de OranjeLeeuwinnen, waarmee ze op de zevende plaats staat in de ranglijst aller tijden qua interlands bij de vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen