Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Engeland tegenstander Oranje in halve finale

KNVB Media
KNVB Media
30 juli 2017, 22:30

Engeland won met 1-0 van Frankrijk en is donderdag de tegenstander van Nederland in de halve finale. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen zullen donderdag in een uitverkochte Veste in Enschede tegen Engeland strijden om een plek in de finale van het EK. De Engelsen wonnen hun kwartfinale met 1-0 van Frankrijk.

Engeland en Nederland zijn de enige twee ploegen die al hun wedstrijden wisten te winnen op dit EK. Na overwinningen op Schotland (6-0), Spanje (2-0) en Portugal (2-1) in de groepsfase ging vanavond Frankrijk ten onder aan de Engelse dadendrang, door een doelpunt van Jodie Taylor. Het was alweer haar vijfde treffer dit toernooi, waarmee ze topscorer is van het toernooi.

De halve finale in Enschede zal om 20.45 uur beginnen. De winnaar van het duel in Enschede zal zondag 6 augustus in de finale uitkomen tegen de winnaar van Denemarken - Oostenrijk.

Het is aanstaande donderdag de twintigste ontmoeting tussen de OranjeLeeuwinnen en Engelse Lionesses. Van de voorgaande negentien wedstrijden won Nederland er drie, speelde het er vier gelijk en verloor het er twaalf. De laatste ontmoeting was in november vorig jaar. Destijds domineerde Oranje vrijwel de gehele wedstrijd, maar een doelpunt van diezelfde Jodie Taylor maakte het verschil; 0-1.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen