Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorbeschouwing met Kirsten van de Ven: 'Ervaren as'

KNVB Media
KNVB Media
29 juli 2017, 11:00
1:17

Kirsten van de Ven blikt in één minuut vooruit op de kwartfinale van de OranjeLeeuwinnen tegen Zweden. - Foto: KNVB Media

De groepswedstrijden zitten erop, tijd voor de knock-outfase van WEURO 2017. Het Nederlands vrouwenelftal trapt zaterdagavond om 18.00 uur op De Vijverberg af tegen Zweden. Voormalig international Kirsten van de Ven - 89 interlands, 18 goals - vertelt in één minuut alles over de tegenstander van de OranjeLeeuwinnen.

Van de Ven kent het Zweedse vrouwenvoetbal als geen ander. Tussen 2010 en 2015 speelde ze zelf in het Scandinavische land. Ze vierde er een kampioenschap met Tyresö FF en liet zich later ook met FC Rosengård kronen tot nummer één van het land. In onvervalst Zweeds trapt ze de voorbeschouwing dan ook af.

Waar Oranje zonder puntverlies doordrong tot de kwartfinale, ging het voor de Zweedse vrouwen met één overwinning, een gelijkspel en een nederlaag een stuk moeizamer. Toch zijn de Scandinaviërs absoluut een tegenstander van formaat. Niet alleen staat de ploeg hoger dan Nederland op de wereldranglijst, maar ook de statistieken zijn in het voordeel van Zweden.

Goed nieuws

Van de Ven verwacht dat Oranje het vooral van haar buitenspelers moet hebben zaterdagavond. "Zweden speelt altijd in een 4-4-2-opstelling. Ze hebben een enorm ervaren as. De meeste doelpunten die ze tegen krijgen beginnen meestal op de flank. Goed nieuws dus voor Lieke Martens en Shanice van de Sanden."

Lieke Martens in actie tijdens een eerdere wedstrijd tegen Zweden.

De voormalig international is vol vertrouwen dat Oranje doordringt tot de volgende ronde. "Wij hebben twee keer op De Vijverberg gespeeld en twee keer gewonnen. Zweden heeft in dat stadion verloren. Wat mij betreft zijn we dit toernooi pas halverwege, dus gewoon pakken die Zweden."

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen