Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wiegman: 'De selectie is fit voor het duel met Zweden'

KNVB Media
KNVB Media
28 juli 2017, 11:30
2:35

Sarina Wiegman houdt een balletje hoog tijdens de training van Oranje. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal maakt zich op voor de kwartfinale van het Europees kampioenschap. Zaterdag is Zweden in Doetinchem een bekende tegenstander voor de OranjeLeeuwinnen. Veel internationals hebben een verleden in de Zweedse competitie en beide landen kwamen elkaar geregeld tegen in de afgelopen jaren.

"Het is voor ons dus een bekende tegenstander", zegt bondscoach Sarina Wiegman. "Een heel ervaren team. Op de Algarve Cup eerder dit jaar boekte wij een 1-0 zege. Het was vooral goed om te zien dat we kunnen winnen van een land als Zweden. Net als we dit toernooi deden tegen Noorwegen."

Wiegman heeft voor het kwartfinaleduel, dat om 18.00 uur begint, een geheel fitte selectie tot haar beschikking. Desiree van Lunteren, die maandag tegen België ontbrak wegens ziekte, is weer hersteld. "Er zijn nog een paar kleine pijntjes, maar het ziet er naar uit dat iedereen inzetbaar is", aldus Wiegman.

Persconferentie live

Vandaag, vrijdag, geeft bondscoach Wiegman haar laatste persconferentie voor het duel met Zweden. Ook Lieke Martens schuift aan. De persconferentie is vanaf 17.00 uur live te zien via OnsOranje.nl/live.

Live Live Bekijk vanaf 17.00 uur hier live de persconferentie van bondscoach Sarina Wiegman en aanvaller Lieke Martens.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen