Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorbeschouwing met Kirsten van de Ven: Pas op voor de Belgen

KNVB Media
KNVB Media
24 juli 2017, 9:45
1:10

Voormalig international Kirsten van de Ven weet alles van de Belgen. - Foto: KNVB Media

Wat staat het Nederlands vrouwenelftal te wachten in de derde en beslissende wedstrijd in groep A van het Europees kampioenschap? Voormalig international Kirsten van de Ven - 89 interlands, 18 goals - vertelt in één minuut alles over de derde tegenstander van de OranjeLeeuwinnen: België.

Nederland won de eerste twee wedstrijden op het EK maar is nog niet zeker van de kwartfinale. Winst op of een gelijkspel tegen de België betekent groepswinst. Maar bij een nederlaag licht uitschakeling op de loer. En ook de Belgische vrouwen zijn in de winning mood. Na de 1-0 nederlaag tegen Denemarken wonnen ze toch wel verrassend met 2-0 van Noorwegen. En vooral die tweede goal kan België helpen als het doelsaldo beslissend wordt. Kirsten van de Ven heeft zich verdiept in de Belgen.

Loeren op de counter

"Nederland heeft in de historie al dertig keer de Derby der Lage Landen gespeeld. Twintig keer wisten de Oranjevrouwen te winnen, vijf keer werd het gelijk en slechts vijf keer won België. Goede statistieken maar de laatste keer verloor Nederland met 3-2. België loert uit vanuit een stabiele organisatie op de counter. En het zijn diesels. Tot nu toe hebben ze de tweede helft sterker gespeeld dan de eerste. Dus, geconcentreerd blijven."

— Davina Philtjens stoomt op in de wedstrijd tegen Noorwegen. Foto: UEFA.com

"De Nederlandse verdediging moet extra letten op nummer 9 Tessa Wullaert en nummer 11 Janice Cayman. Voor Jackie Groenen wordt het een bijzondere wedstrijd. Ze is geboren in Tilburg en opgegroeid in België. De Belgische nummer twee Davina Philtjens en nummer acht Lenie Onzia hebben het afgelopen seizoen in de Nederlandse competitie gespeeld. Philtjens, in Amsterdam beter bekend als 'de pitbull', werd zelfs kampioen met Ajax."

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen