Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorbeschouwing met Kirsten van de Ven: Dit is Denemarken

KNVB Media
KNVB Media
20 juli 2017, 10:30
0:59

Voormalig international Kirsten van de Ven vertelt alles over Denemarken, de tweede opponent van Oranje. - Foto: KNVB Media

Wat staat het Nederlands vrouwenelftal te wachten in de tweede wedstrijd van het Europees kampioenschap? Voormalig international Kirsten van de Ven - 89 interlands, 18 goals - vertelt in één minuut alles over de tweede tegenstander van de OranjeLeeuwinnen: Denemarken.

Donderdagavond moeten de vrouwen hun prima opening van het toernooi (1-0 winst op Noorwegen) een vervolg geven. Nederland en Denemarken trappen om 20.45 uur in het Sparta-stadion in Rotterdam af voor hun ontmoeting. Net als de OranjeLeeuwinnen wisten ook de Deense vrouwen hun eerste duel te winnen (1-0 tegen België). Kirsten van de Ven analyseert de tegenstander.

Langzaam achterin

"Nederland speelde twintig keer tegen Denemarken. Vijfmaal wisten we te winnen, vijfmaal werd het gelijk en tien keer werd er verloren. Maar de laatste vier wedstrijden wonnen we allemaal! Denemarken heeft een voetballende ploeg. Zelfs achterin proberen ze het voetballend op te lossen. Maar ze zijn wel langzaam achterin, dus daar liggen goede kansen."

Pernille Harder, hier in het EK-duel met België, is de belangrijkste speler van Denemarken. Foto: UEFA

De tegenstander heeft volgens de voormalig international meerdere goede spelers. "Maar wie we vooral in de gaten moeten houden is de nummer 10, Pernille Harder. Ze heeft een goede dribbel en is ook gevaarlijk bij vrije trappen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen