Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorbeschouwen met Kirsten van de Ven: Dit is Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
15 juli 2017, 9:00
1:13

Voormalig international Kirsten van de Ven vertelt alles over Noorwegen, de eerste opponent van Oranje. - Foto: KNVB Media

Wat staat het Nederlands vrouwenelftal te wachten in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap? Voormalig international Kirsten van de Ven - 89 interlands, 18 goals - vertelt in één minuut alles over de eerste tegenstander van de OranjeLeeuwinnen: Noorwegen.

Zondag moet het dan gebeuren. Dan gaat eindelijk het EK Vrouwen van start. Nederland en Noorwegen trappen om 18.00 uur in de Utrechtse Galgenwaard af voor de eerste van de 31 EK-duels. Meteen een geduchte tegenstander voor Oranje. Kirsten van de Ven legt uit waarom.

De Noorse spits Ada Hegerberg in duel met Danique Kerkdijk, tijdens de laatste ontmoeting tussen beide landen in 2016.

"De Noorse vrouwen doen al lang mee in de top van het internationale vrouwenvoetbal. Ze wonnen het EK van 1987 en 1993, en op het vorige EK waren ze verliezend finalist. Een fysiek sterke ploeg die vaak de lange bal zoekt. Hoewel ze het tegenwoordig onder de Zweedse bondscoach meer voetballend proberen op te lossen."

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen