Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Donk: 'Ik kan niet wachten tot het EK begint'

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2017, 20:30

Daniëlle van de Donk in duel met Hannah Miles van Wales. - Foto: KNVB Media

Daniëlle van de Donk stond na afloop van de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Wales de pers met een goed gevoel te woord. "Maar we hadden er meer uit kunnen halen, door meer te scoren."

De wedstrijd tegen Wales was de laatste krachtmeting voor de OranjeLeeuwinnen, voor volgende week zondag het EK begint met een wedstrijd tegen Noorwegen. Hoewel het een hele andere krachtmeting zal worden dan het uitzwaaiduel, sterkte de wedstrijd toch het vertrouwen van Van de Donk. "Door ons aanvalsspel bijvoorbeeld, dat zag er goed uit. En ook qua vorm zie je dat we er klaar voor zijn. Lieke (Martens, red.) zit bijvoorbeeld echt lekker in haar vel, die doet het echt goed."

Tiende interlandgoal

De middenvelder van Arsenal speelde bovendien zelf ook een sterke wedstrijd en toonde zich wederom behendig in de kleine ruimtes die de ploeg van de Welshe verdediging kreeg. Dat bekroonde ze met haar tiende interlanddoelpunten, na een half uur spelen op aangeven van Shanice van der Sanden.

Na afloop van de wedstrijd werd de OranjeLeeuwinnen succes gewenst op het EK.

Of het, gezien het grote krachtsverschil, wel een nuttige testcase was in aanloop naar het EK? Van de Donk: "Het was een tijdje geleden voor ons dat we negentig minuten hebben gespeeld, dus dat alleen al is lekker. Alleen Lieke heeft nog een paar keer negentig minuten bij haar club gespeeld in de afgelopen weken, daarom kreeg zij iets meer rust. We hadden onze focus al op het EK, deze wedstrijd tussendoor is erg fijn."

Acht dagen

Dat EK is na het uitzwaaiduel weer een stap dichterbij gekomen. Over acht dagen zal de ploeg in een uitverkochte Galgenwaard beginnen aan het toernooi waar het jarenlang naar toe heeft gewerkt. "De komende week gaan we gewoon zo door zoals we bezig zijn, met trainingen en besprekingen. Ik kan niet wachten tot het volgende week zondag is!"

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen