Van den Heiligenberg (32) zet punt achter carrière

KNVB Media
KNVB Media
6 juli 2017, 10:45

Claudia van den Heiligenberg kwam liefst 97 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal. - Foto: KNVB Media

Claudia van den Heiligenberg houdt het op 32-jarige leeftijd voor gezien. De voormalig Oranje-international zet per direct een punt achter haar actieve carrière. De linkspoot speelde 97 interlands voor het Nederlands vrouwenelftal en scoorde daarin acht keer.

Van den Heiligenberg in een van haar laatste interlands, in 2015 tegen Thailand.

Van den Heiligenberg debuteerde op 7 september 2005 in een oefeninterland in Zwolle tegen Italië (0-2). Als speelster van Eersteklasser RCL kwam ze op dat moment niet uit op het hoogste niveau, maar de rappe linksbuiten werd onder bondscoach Vera Pauw al snel een vaste kracht in Oranje. Gaandeweg haar interlandcarrière zakte de Zuid-Hollandse een aantal linies terug en werd linksback.

Halve finale EK

Van den Heiligenberg nam deel aan de Europese kampioenschappen van 2009 (Finland) en 2013 (Zweden). Tijdens dat eerste toernooi - de eerste eindronde waarvoor de Nederlandse vrouwen zich ooit plaatsten - bereikte ze met Oranje verrassend de halve finale. Engeland was daarin te sterk. Vanwege een knieblessure miste ze het WK 2015 in Canada.

Haar laatste interland dateert van 25 januari 2016 toen Nederland in een oefeninterland op Turkse bodem met 2-1 te sterk was voor Denemarken. Van den Heiligenberg behoort niet tot de selectie van het EK in eigen land dat op 16 juli van start gaat.

Claudia van den Heiligenberg met de eveneens dit jaar afgezwaaide Anouk Hoogendijk tijdens het succesvolle EK 2009 in Finland, waar Oranje de halve finale bereikte.

Vier landstitels, drie bekers

Op clubniveau werd Van den Heiligenberg vier keer kampioen van Nederland, eenmaal met Ter Leede en drie keer in de Eredivisie Vrouwen met AZ. Ook won ze drie keer de KNVB Beker, met drie verschillende clubs: Ter Leede, AZ en Ajax. De laatste twee seizoenen stond ze bij de Duitse Bundesligaclub USV Jena onder contract.

Van den Heiligenberg trad als international in de voetsporen van haar moeder Mary van der Meer die in de jaren zeventig vier keer voor Oranje uitkwam.

1 juni om 18:15

Philips Stadion

Nederland


vs

Australië

Bestel tickets

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven