Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Straat in Oranjesfeer ontroert Van de Sanden

KNVB Media
KNVB Media
21 juni 2017, 10:00
1:26

Shanice van de Sanden: 'Laat het EK maar beginnen'. - Foto: KNVB Media

Shanice van de Sanden genoot van een korte vakantie om de batterij op te laden voor het EK in eigen land. Terug in Nederland wachtte een mooie verrassing. Haar straat was al helemaal in Oranjesfeer gebracht. "Laat het EK maar beginnen."

Bondscoach Sarina Wiegman had de Oranjevrouwen afgelopen week even losgelaten. Van de Sanden ging op bezoek bij Renee Sleegers, die in Zweden voetbalt. En passant zag ze dat Lieke Martens in vorm is. De Oranje-aanvaller speelt voor FC Rosengard. "We gingen bij een wedstrijd van haar kijken en ze maakte echt een wereldgoal. Lieke was er eigenlijk ook de hele week bij. Of we straks niet genoeg tijd met elkaar moeten doorbrengen? We zijn goede vriendinnen en zien elkaar graag."

Oranjestraat

Van de Sanden: 'Ik kreeg er gewoon kippenvel van'.

Terug in Nederland merkte ze dat het land langzaam maar zeker in EK-sfeer komt. "Ik reed met mijn broer door de straat en was bezig met mijn telefoon tot hij zei: 'Kijk eens omhoog'. Toen zag ik al die vlaggen. Echt niet normaal. De hele straat was versierd. Ik kreeg er gewoon kippenvel van. Normaal doen ze dat alleen voor de mannen en nu dus ook voor ons."

Zondag 2 juli komt de voltallig selectie van de Oranjevrouwen in Zeist bij elkaar voor de officiële aftrap van de voorbereiding op het EK. Zaterdag 8 juli staat de laatste oefeninterland op het programma. Op het Kasteel in Rotterdam treft Oranje tegenstander Wales. Aftrap voor dit duel is 16.00 uur.

WEURO 2017

Nederland is tijdens WEURO 2017 ingedeeld in poule A samen met België, Denemarken en Noorwegen. Oranje trapt zondag 16 juli in Utrecht af met de openingswedstrijd tegen Noorwegen. In totaal strijden zestien landen in zeven speelsteden van 16 juli tot en 6 augustus voor de Europese titel. Alle poulewedstrijden van het Nederlands elftal zijn uitverkocht.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen