Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Merel gaat vreemd... met Ellen Hoog

KNVB Media
KNVB Media
7 juni 2017, 18:00
3:14

Ellen Hoog (links) kreeg bezoek van Merel van Dongen. - Foto: KNVB Media

Let op: Merel gaat Vreemd! Huh, wat? Jazeker, in aanloop naar het Europees kampioenschap in eigen land verzamelt OranjeLeeuwin Merel van Dongen zoveel mogelijk tips bij de beste Nederlandse topsportsters. In aflevering 1 gaat Merel vreemd met: hockeyster Ellen Hoog.

Een toernooi in eigen land. Voor een topsporter het ultieme om mee te maken. Net als de OranjeLeeuwinnen streefden de Nederlandse hockeysters drie jaar geleden sportief succes na. Eeuwige roem op eigen grond.

Energie

Merel blikt met tweevoudig Olympisch kampioen Ellen Hoog terug op het WK hockey in 2014, dat perfect eindigde met een gouden plak. Hoog: “Je speelt in een stadion met Oranje-fans die al beginnen te schreeuwen als je over de middenlijn komt. Dat gaf ons zoveel energie. Daarvan hebben we vanaf seconde één genoten.”

Merel had een cadeautje meegenomen voor de hockeyster.

De Nederlandse ploeg werd in aanloop naar het toernooi ‘ontvoerd’ door bondscoach Max Caldas. Bestemming: het Kyocera Stadion in Den Haag, niet geheel toevallig de thuisbasis van Oranje tijdens het WK. Daar overnachtte de ploeg in tentjes. Op het veld. “Het was voor ons het signaal van: ‘dit is ons huis en niemand komt in ons huis ook maar iets van ons afpakken'.”

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen