Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftermovie Nederland - IJsland van een sfeervolle Vijverberg

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2017, 14:00
1:42

Na afloop namen de Oranjevrouwen weer alle tijd voor hun groeiende schare fans. - Foto: KNVB Media

De Oranjevrouwen versloegen dinsdag EK-deelnemer IJsland zeer overtuigend met 4-0 op de Vijverberg. Nog een keer nagenieten van de goals en de sfeer op de tribunes. En dan gaat de blik weer op WEURO 2017.

Net als in Utrecht een paar dagen eerder waren ook in Doetinchem veel nieuwsgierigen afgekomen op het spel van de Oranjevrouwen. Dat belooft wat voor het komende EK in eigen land. Doetinchem is dan ook een speelstad en leek niet te kunnen wachten op het begin.

Aanraakbaar

De Oranjevrouwen vermaakten het publiek en het was een wonder dat het ondanks een spervuur aan kansen bij rust slechts 1-0 stond dankzij een goal van Vivianne Miedema. De aanvoerster - bij afwezigheid van Mandy van den Berg - naam het team ook na rust bij de hand. Miedema scoorde de 2-0 waarna Oranje nog uitliep naar 4-0 via Lieke Martens en een eigen doelpunt. 

— Lieke Martens op weg naar de 3-0.

Zoals altijd waren de vrouwen weer aanraakbaar voor hun groeiende schare fans. Na afloop namen ze alle tijd voor een handtekening of een selfie. Voor het EK spelen de Oranjevrouwen nog een oefenwedstrijd, op 9 juni in speelstad Breda tegen Japan. Ruim een maand later volgt de eerste wedstrijd op WEURO 2017 tegen Noorwegen op 16 juli.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen