Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OranjeLeeuwinnen delven het onderspit tegen Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
7 april 2017, 22:00
5:29

Jackie Groenen in duel met Camille Abily van Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Het oefenduel precies honderd dagen voor aanvang van het EK, in de Galgenwaard tegen Frankrijk, hebben de OranjeLeeuwinnen verloren. De 10.383 toeschouwers, een record voor een vriendschappelijk duel van de Oranjevrouwen, zagen hoe de Fransen wonnen; 1-2.

In het eerste half uur was Frankrijk duidelijk de bovenliggende partij. Met hoge ballen vanaf de zijkant werd de Nederlandse verdediging meermaals op de proef gesteld. Het openingsdoelpunt in de 27e minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen, al was de manier waarop curieus. Anouk Dekker schatte een vrije trap van de Fransen verkeerd in en knikte de bal in eigen doel; 0-1.

Er waren 10.383 toeschouwers aanwezig; een record bij een oefenwedstrijd van de Oranjevrouwen.

Dreiging

Oranje kon daar geen grote kansen tegenover stellen. Individuele acties van Lieke Martens en Daniëlle van de Donk zorgden voor dreiging, maar de aanvalslinie van Oranje was niet doortastend genoeg om de doelman Bouhaddi in de verlegenheid te brengen.

Na rust begonnen de OranjeLeeuwinnen sterker. Shanice van de Sanden kwam beter in de wedstrijd en was haar directe tegenstander meermaals te snel af. Vivianne Miedema beleefde echter een anonieme avond in de spits.

Aansluitingstreffer

De Fransen namen langzaam het heft iets meer in handen en dat resulteerde in de 0-2 na 63 minuten spelen. Vanaf de rand van de zestien nam Eugénie Le Sommer de bal op de pantoffel; een inzet waar Van Veenendaal zich op verkeek.

Even leek Oranje toch nog een resultaat te kunnen boeken, toen Lieke Martens de aansluittingstreffer aantekende na een goede individuele actie van invaller Beerensteyn. In de slotseconden was Vivianne Miedema zelfs nog dichtbij de gelijkmaker, maar haar inzet strandde op de Franse goalie.

Statistieken Nederland - Frankrijk Statistieken Nederland - Frankrijk Bekijk hier de statistieken van de oefeninterland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen