Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA Women’s EURO 2017 lanceert mascotte Kicky

KNVB Media
KNVB Media
27 maart 2017, 17:00

De mascotte van WEURO 2017 wordt dinsdag onthuld. - Foto: KNVB Media

UEFA Women’s EURO 2017 lanceert dinsdag de mascotte voor het EK Voetbal voor Vrouwen in Nederland. Haar naam is Kicky en ze is de officiële mascotte van het EK Vrouwen, dat aankomende zomer in Nederland plaatsheeft.

Voorafgaand aan de oefeninterland van de Oranjemannen tegen Italië wordt Kicky voor het eerst getoond in het OnsOranjePark. Samen met Dutchy, haar vriendje en mascotte van Oranje, gaat ze een balletje trappen en kunnen fans natuurlijk op de foto. Het EK wordt van 16 juli tot en met 6 augustus in zeven verschillende speelsteden gehouden.

Debuut in de ArenA

Kicky gaat alle zestien deelnemende teams aanmoedigen en alle fans enthousiast maken om ook fan te worden van één of meerdere deelnemende landen. De kleuren van deze landen zijn daarom ook terug te vinden in haar shirt.

Kicky gaat vanaf OnsOranjePark met Dutchy door naar de wedstrijd Nederland – Italië. Hier loopt ze vanuit de spelerstunnel het veld op, om al haar fans te begroeten. Natuurlijk hoort een high-five aan de Jonge Leeuwen daar ook bij.

100-dagen moment

Op 7 april duurt het nog precies 100(!) dagen tot de openingswedstrijd van het EK. De OranjeLeeuwinnen spelen namelijk op 16 juli de eerste wedstrijd in Utrecht tegen de Noorse ploeg om 18.00 uur.

Tijdens het 100-dagen moment is Kicky te zien in alle speelsteden: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Daar zal ze aan verschillende (sportieve) activiteiten deelnemen. Kicky is te volgen via haar Instagramaccount.

Kicky Kicky Volg Kicky de mascotte op Instagram!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen