Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Renate Jansen: 'Geweldige voorbereiding op EK'

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2017, 9:30
1:59

Renate Jansen worstelt zich langs de verdedigers van China. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen zijn woensdag de Algarve Cup begonnen met een 1-0 overwinning op China. Bondscoach Sarina Wiegman ziet het oefentoernooi in Portugal als een ideale voorbereiding op het Europees kampioenschap dat deze zomer in Nederland wordt gehouden.

"We spelen in een poule tegen toplanden als Zweden, Australië en China. Dat zijn toplanden, maar het is ook precies wat we willen. Want straks op het EK moeten we ook tegen toplanden presteren. Daarnaast is dit een mooie week om dingen uit te proberen. Bijvoorbeeld om te kijken welke opties je hebt in de samenstelling van je team. Tegelijkertijd kan ik alle speelsters die mee zijn speeltijd geven. Daardoor kan iedereen laten zien hoe ver ie is."

'Mooi moment'

Het enige doelpunt van de wedstrijd tegen China werd gemaakt door Renate Jansen. De aanvalster van FC Twente vindt dat haar ploeg een lekker begin heeft gemaakt aan het toernooi. "Voor mijn gevoel heb ik zelf een goede wedstrijd gespeeld. Het is ook een mooi moment om me te laten zien, zeker in aanloop naar het EK."

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen