Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veurink assistent bij Leeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
27 januari 2017, 12:45

Arjan Veurink was onder andere hoofdcoach van de vrouwen van FC Twente. - Foto: KNVB Media

Arjan Veurink wordt per 1 februari 2017 toegevoegd aan de staf van de Oranjevrouwen. De dertigjarige Veurink gaat aan de slag als assistent van Sarina Wiegman en tekent een overeenkomst tot de zomer van 2019.

Tot 1 juli 2017 combineert Veurink de functie bij de KNVB met zijn huidige werk bij SciSports. Eerder was de Ommenaar hoofdcoach bij FC Twente Vrouwen. Met dit team werd hij viermaal kampioen, veroverde hij eenmaal de beker en was hij actief in de UEFA Women’s Champions League.

Kans

Arjan Veurink: "Ik heb het bij mijn huidige werkgever SciSports en voetbalclub OZC Ommen uitstekend naar mijn zin, maar deze kans wilde ik echt niet laten lopen. Als coach van FC Twente Vrouwen volgde ik de ontwikkeling van het Nederlands elftal uiteraard al jaren op de voet. Het is voor mij een fantastisch vooruitzicht om met de beste speelsters van Nederland aan de slag te gaan richting het EK."

Bondscoach Sarina Wiegman: "Arjan is een uitstekende toevoeging aan de staf. Hij is zeer ervaren in het (vrouwen)voetbal en ik heb hem leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer. Onze technische staf is hiermee compleet en we gaan met veel vertrouwen op weg naar het EK."

Een logische keuze

Technisch directeur Hans van Breukelen: "Sarina gaf bij haar aanstelling aan graag Arjan Veurink in haar staf op te willen nemen. Ook in mijn ogen, met zijn palmares in het vrouwenvoetbal, een heel logische keus. We zijn Veurinks’ werkgever SciSports en club OZC Ommen zeer erkentelijk dat zij hun medewerking hebben verleend om Arjan op zo’n korte termijn af te staan voor het Nederlands elftal."

Met de toevoeging van Veurink bestaat de technische leiding van Oranje uit bondscoach Sarina Wiegman, assistenten Arjan Veurink, Foppe de Haan, Erskine Schoenmakers (keeperstrainer) en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

Portugal

De eerste interlandperiode waar Veurink aansluit bij Oranje is eind februari. Het Nederlands vrouwenelftal vertrekt op 27 februari naar Portugal waar het van 1 tot en met 8 maart deelneemt aan de Algarve Cup. In de poulefase zijn de OranjeLeeuwinnen ingedeeld bij Australië, China en Zweden.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen