Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shanice van de Sanden: 'Het wordt een pittige pot'

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2016, 12:30

Rechtsbuiten Shanice van de Sanden kent Engeland goed. - Foto: KNVB Media

Rechtsbuiten Shanice van de Sanden beleefde in 2016 haar doorbraak bij de OranjeLeeuwinnen. De speelster van Liverpool kent de tegenstander van dinsdagavond goed en voorspelt een pittige pot. Maar: “Wij gaan iedere wedstrijd voor de winst.”

Na de nederlaag tegen België afgelopen donderdag (3-2) kunnen de OranjeLeeuwinnen tegen Engeland zorgen voor eerherstel. “Het is zuur dat we die wedstrijd verloren”, reageert Van de Sanden. “Zeker omdat je voelt dat je gewoon beter bent. Elke wedstrijd ga je voor de winst, of het nou een oefenwedstrijd is of niet. Nu gaan we ons best doen om te zorgen dat we winnen.”

Doelpunten

Zelf was de rechtsbuiten afgelopen donderdag een plaag voor de Belgische defensie en haalde ze een aantal keer de achterlijn. “Het ging echt lekker, serieus. Het is dan enorm jammer dat je 3-2 verliest en dat er geen doelpunten vielen uit mijn acties. Hopelijk wordt de bal tegen Engeland wel ingeknikt als ik een goede voorzet geef óf schiet ik hem zelf binnen.”

Het is de laatste wedstrijd van 2016 voor Oranje. Het was het jaar waarin Van de Sanden een basisplek veroverde bij Oranje en met doelpunten meerdere keren belangrijk was voor het team. “Ik heb alleen niet heel veel gescoord in Engeland voor Liverpool, maar verder een goed jaar achter de rug. Manon Melis is dit jaar gestopt bij Oranje, echt een hele goede speelster en onze topscorer aller tijden. Daardoor kwam ik op die plek terecht. Ik wil me niet met haar vergelijken, maar zelf wil ik het ook goed doen. Dat gaat tot nu toe goed, ik wil dit vasthouden en nóg beter worden.”

‘Ons EK’

Met wedstrijden tegen Canada, Amerika, Duitsland en dinsdagavond Engeland hebben de Oranjevrouwen dit jaar vier van de vijf ploegen getroffen die bovenaan staan in de FIFA World Ranking. “Dit soort wedstrijden hebben we echt nodig naar ons EK toe. Die landen zijn de top, wij moeten daar naar toe.”

“We hebben onwijs veel zin in het EK, we praten bijna nergens anders over en alles is er op gericht. Dat vind ik mooi om te zien. Natuurlijk wilden we van België winnen, maar verder liggen we goed op schema vind ik. We leren veel van de goede en zware wedstrijden, zoals tegen Engeland. Ik ken een aantal spelers en kan je vertellen dat het echt een pittige pot wordt. Die Engelsen blijven maar gaan en zijn fysiek sterk. Wij als Nederlanders moeten slim zijn om daar gebruik van te maken.”

Engeland

In het Koning Willem II Stadion zullen er dinsdagavond naar verwachting ongeveer 8.000 supporters op de tribunes zitten. Een groot aantal voor een vriendschappelijke wedstrijd van de Oranjevrouwen. “Dat is alleen maar leuk, je krijgt er nog meer adrenaline van. Op het EK gaan we ook voor goedgevulde stadions spelen, dus het wordt interessant om te zien hoe we daar mee omgaan.”

De missie voor de OranjeLeeuwinnen tegen Engeland is duidelijk: winnen. “Iedere wedstrijd gaan we voor de winst. Als we Engeland tegen zouden komen op het EK gaan we daar immers ook voor. Hoe dan ook zullen we na deze wedstrijd weer moeten gaan kijken wat er beter kan en wat al goed is, zodat we er in 2017 helemaal klaar voor zijn.”

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen