Leeuwinnen verslaan Zuid-Afrika

KNVB Media
KNVB Media
4 juni 2016, 21:30

De teams staan klaar voor de volksliederen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika met 1-0 gewonnen. In Waalwijk, waar het duel zonder publiek werd gespeeld, was het Sherida Spitse die in de derde minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Voor Sheila van den Bulk en Lineth Beerensteyn betekende het duel hun debuut in Oranje.

Bondscoach Arjan van der Laan: “Het was een moeizame overwinning. We misten de controle in de wedstrijd om te domineren. Dat is ook een compliment voor de tegenstander. Toch moeten en kunnen wij veel beter, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Ik ben tevreden over de winst en het feit dat we de nul hebben gehouden. Dinsdag een herkansing om te laten zien dat we echt beter kunnen.”

Aanstaande dinsdag 7 juni staat de tweede wedstrijd tegen de Zuid-Afrikaanse voetbalvrouwen op het programma. Om 19.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Waalwijk. Klik hier voor kaarten.

Statistieken

Wedstrijd
Nederland – Zuid-Afrika 1-0 (1-0)

Scheidsrechter
Tess Olofssen (Zweden)

Scoreverloop
3. Spitse 1-0

Opstelling Nederland
Geurts, Van den Bulk, Van der Gragt, Kerkdijk (45. Van den Berg), Janssen, Groenen, Martens (86. R. Jansen), Spitse, Van de Sanden (22. Kuijpers), E. Jansen, Beerensteyn (77. Van de Donk).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven