Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Reijners kiest WK-selectie Oranje

KNVB Media
KNVB Media
10 mei 2015, 13:42

Foto: KNVB.nl

Bondscoach Roger Reijners heeft de 23-koppige selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor het WK in Canada bekendgemaakt. De lijst kent één potentiële debutant, Maran van Erp. De 24-jarige speelster van PSV/Eindhoven maakte wel eerder deel uit van de selectie van Reijners, maar heeft nog geen speelminuten in Oranje gemaakt.

De volgende speelsters maken deel uit van de groep die deelneemt aan de mondiale eindronde:

Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparberg/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Telstar), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen), Vanity Lewerissa (Standard de Liège), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (FC Twente) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

De definitieve WK-lijst moet uiterlijk maandag 25 mei bij de FIFA worden aangeleverd.

Ajax-speelster Claudia van den Heiligenberg staat op de lijst van 23, maar kampt momenteel met een knieblessure. Reijners: "Claudia heeft een blessure aan haar linkerknie. De komende dagen kijken we hoe haar herstel verloopt en of zij fit genoeg is om mee te gaan naar Canada. Vooralsnog maakt zij deel uit van de 23-koppige selectie."

Voorbereiding

Morgen – maandag 11 mei – start de eerste voorbereiding op het WK in Ermelo met tweedaagse activiteiten op 11/12 en 14/15 mei. Vanwege buitenlandse competitieverplichtingen en de Nederlandse bekerfinale is nog niet de voltallige selectie beschikbaar. Om toch over een volwaardige trainingsgroep te kunnen beschikken, heeft Reijners een aantal speelsters uit de voorlopige groep van 35 gevraagd de komende dagen aan te sluiten. Zondag 17 mei verzamelen de internationals in Rotterdam voor een vijfdaags trainingskamp, dat overigens niet toegankelijk is voor publiek. Onderdeel hiervan is de uitzwaaiwedstrijd tegen Estland op woensdag 20 mei in het Sparta Stadion in Rotterdam.

Zondag 24 mei vliegt de selectie van bondscoach Reijners naar Toronto voor een trainingskamp van een week. Daar staat op zaterdag 30 mei Oranjes laatste oefenactiviteit op het programma, een treffen met mede WK-ganger Zweden. Op 1 juni arriveren de OranjeLeeuwinnen in Edmonton, waar zij op 6 juni debuteren op het WK met de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. In groep A zijn verder China (11 juni, Edmonton) en gastland Canada (15 juni, Montreal) tegenstander van Oranje.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen