Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie Cyprus Women’s Cup bekend

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2015, 14:45

Foto:

Bondscoach Roger Reijners heeft voor de Cyprus Women’s Cup een selectie van 26 speelsters geformeerd. Nederland neemt voor de achtste maal deel aan het internationale toernooi, dat dit jaar van 4 tot en met 11 maart plaatsvindt. De Oranjevrouwen zijn ingedeeld in poule B en treffen achtereenvolgens Australië, Finland en Engeland.

De selectie telt drie speelsters die tijdens dit toernooi hun officiële debuut kunnen maken. Keeper Renate Verhoeven en aanvallers Kim Mourmans en Vanity Lewerissa kwamen niet eerder uit voor Oranje. Wel heeft het trio van Standard de Liège meerdere wedstrijden gespeeld voor Onder 19. Doelverdediger Loes Geurts, die 99 maal uitkwam voor het Nederlands vrouwenelftal, kan op Cyprus haar 100ste interland spelen. De 29-jarige Geurts, die in 2005 haar debuut maakte tegen Finland, geldt al jaren als de vaste sluitpost van Oranje.

Nederland speelt de eerste poulewedstrijd op woensdag 4 maart in Lanarca tegen Australië. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was een jaar geleden tijdens hetzelfde toernooi. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Vrijdag 6 maart staat in het GSP Stadium in Nicosia het duel met Finland op het programma en de laatste poulewedstrijd op maandag 9 maart tegen Engeland, is ook in Nicosia. Australië en Engeland zijn net als Nederland gekwalificeerd voor het WK 2015.

Woensdag 11 maart komen de OranjeLeeuwinnen in actie tijdens de finaledag van het toernooi. Locatie en tijdstip zijn afhankelijk van de resultaten in de groepswedstrijden.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK, Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparber /Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Telstar), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen), Vanity Lewerissa (Standard de Liège), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Kim Mourmans (Standard de Liège), Jill Roord (FC Twente), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (FC Twente), Kirsten van de Ven (FC Rosengård), Renate Verhoeven (Standard de Liège), Siri Worm (FC Twente).

De Cyprus Cup is onderdeel van de voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Canada. De Oranjevrouwen maken dit jaar hun debuut op de FIFA Women's World Cup. Oranje is tijdens dit toernooi (dat van 6 juni tot en met 5 juli plaatsvindt) ingedeeld in poule A samen met China, Nieuw-Zeeland en gastland Canada.

 

Programma Cyprus Cup

 

Woensdag 4 maart

17.30 Nederland - Australië                               GSZ Stadium Larnaca

 

Vrijdag 6 maart

14.30 Finland – Nederland                                GSP  Stadium Nicosia

           

Maandag 9 maart

17.30 Nederland – Engeland                             GSP Stadium Nicosia

 

Woensdag 11 maart: plaatsingswedstrijden

11.00   Wedstrijd om de 11 e plaats                  Tasos Marko Paralimni

12.00   Wedstrijd om de 9e plaats                     GSP Stadium Nicosia – pitch 3

13.00   Wedstrijd om de 7e plaats                     Ammochostos Stadium Larnaca

14.00   Wedstrijd om de 5e plaats                     Tasos Marko Paralimni

14.00   Wedstrijd om de 3e plaats                     GSZ Stadium Larnaca

18.30   Finale                                                    GSZ Stadium Larnaca 

Alle tijden zijn lokale tijden – op Cyprus is het één uur later dan in Nederland.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen