Beenbreuk overschaduwt zege

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2014, 18:39

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in de kwalificatiereeks voor het WK 2015 met speels gemak Griekenland opzij gezet. In Heraklion waren de Oranjevrouwen met 6-0 te sterk voor het thuisland. De doelpunten kwamen in de eerste helft op naam van Manon Melis, Tessel Middag en Vivianne Miedema, na rust scoorden Mandy van den Berg, Sherida Spitse en debutant Eshly Bakker.

 

De simpele zege in de zesde wedstrijd van de kwalificatiestrijd werd overschaduwd door het uitvallen van Kika van Es. De rechtsback was in de 71e minuut het slachtoffer van een grove charge van de Griekse Sideri die met gestrekt been inkwam en vol het onderbeen van de Brabantse verdediger raakte. De Griekse kreeg een rode kaart, maar de schade voor Van Es was groter. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis van Heraklion afgevoerd waar inmiddels is geconstateerd dat zij een dubbele beenbreuk heeft opgelopen.

 

Triest

 

,,Het is een heel vreemde avond’’, reageerde bondscoach Roger Reijners. ,,We winnen hier met grote cijfers en voldoen aan onze doelstelling. Het plan was om drie punten te pakken, de nul te houden en zelf zo veel mogelijk doelpunten te maken. Daar zijn we op alle fronten in geslaagd. Ook maakt Eshly Bakker haar debuut en scoort meteen een goede goal. Dat alles wordt momenteel echter overschaduwd door de blessure van Kika. In de eerste plaats is dit heel erg triest voor de speelster zelf, die juist zo goed op dreef was dit seizoen. Wel vond ik het knap van mijn ploeg dat ze na het incident met Kika is blijven voetballen en nog een zesde goal maakte.’’

 

Oranje had in het Pankritio Stadion weinig te duchten van Griekenland dat in de vijf voorgaande kwalificatieduels nog geen punt had behaald. Al na zeven minuten viel de openingstreffer toen Melis een fout in de Griekse opbouw zakelijk afstrafte. Na een half uur verdubbelde Middag de score door een corner van Renée Slegers binnen te koppen. Nog voor rust was ook Miedema met een harde droge knal trefzeker. Voor de 17-jarige spits alweer de negende goal in de WK-kwalificatie waarmee ze nu gedeeld topscorer in Europa is. Direct na rust begon Oranje wederom voortvarend en scoorde aanvoerster Van den Berg uit een directe vrije trap die ze prachtig achter de keeper krulde. Spitse en de 21-jarige debutant Bakker voerden daarna de score nog op naar 6-0.

 

Albanië

 

Donderdag komen de Oranjevrouwen opnieuw in actie in de WK-kwalificatie. Dan treffen zij Albanië dat vandaag in eigen land met 6-0 van België verloor. In het stadion van Helmond Sport wordt donderdag om 19.00 uur afgetrapt. Naast Van Es ontbreekt ook Maayke Heuver tegen Albanië. Zij liep vrijdag in de afsluitende training een bovenbeenblessure op. Het is nog niet bekend of Reijners vervangers oproept. Lieke Martens, die tegen Griekenland een schorsing uitzat, is tegen Albanië weer inzetbaar.

 

STATISTIEKEN:

 

Griekenland - Nederland 0-6 (0-3).

 

Scoreverloop: 7. Manon Melis 0-1; 32. Tessel Middag 0-2; 40. Vivianne Miedema 0-3; 47. Mandy van den Berg 0-4; 65. Sherida Spitse 0-5; 90 Eshly Bakker 0-6.

 

Scheidsrechter: Petra Chuda (Slowakije)

 

Geel: Claudia van den Heiligenberg (83.) // Eirini Vlasiadou (66.), Eleni Kakampouki (69.)

Rood: Danai-Eleni Sideri (71.)

 

Opstelling Nederland: Sari van Veenendaal, Kika van Es (74. Dyanne Bito), Stefanie van der Gragt, Mandy van den Berg, Petra Hogewoning, Tessel Middag (82. Daniëlle van de Donk), Sherida Spitse, Manon Melis, Renée Slegers, Claudia van den Heiligenberg, Vivianne Miedema (62. Eshly Bakker).

 

Bijzonderheid: Debuut Eshly Bakker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven