Spitse schrijft geschiedenis

KNVB Media
KNVB Media
10 december 2013, 16:08

Sherida Spitse speelt met ingang van 1 januari 2014 voor Lillestrøm SK. De 23-jarige middenvelder heeft dinsdag een contract getekend voor twee seizoenen bij de nummer twee van afgelopen seizoen uit de hoogste Noorse competitie, de Toppserien.

Sinds de invoering van het professioneel vrouwenvoetbal in het seizoen 2007-2008 is dit de eerste transfer in Nederland waarmee een transferbedrag gemoeid is.

Spitse kwam in de zomer van 2012 over naar FC Twente Vrouwen. Vorig seizoen werd ze met FC Twente Vrouwen Nederlands kampioen en BeNe League kampioen. Spitse speelde tot nu toe 39 officiële wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin 22 doelpunten.

,,Na fantastische jaren bij FC Twente was ik toe aan een volgende stap in mijn carrière", zegt ze op de website van de club uit Enschede. ,,Er was interesse van diverse buitenlandse clubs. Vanaf het moment dat LSK interesse toonde had ik gelijk een goed gevoel bij de club. De ambitie om in de komende jaren aansluiting te vinden bij de Europese top sluit naadloos aan bij wat ik ambieer. De finaleplek op het afgelopen EK toont ook aan dat het Noorse voetbal een goede ontwikkeling doormaakt."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven