Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zege bij uitzwaaiduel Oranjevrouwen

KNVB Media
KNVB Media
3 juli 2013, 21:36

Foto:

De Oranjevrouwen hebben de laatste test richting het EK in Zweden met een zege afgesloten. In het stadion van Telstar werd Noord-Ierland met 3-0 verslagen. Zondag vertrekt de ploeg naar Zweden, met een finaleplaats als minimale doel.

Nadat zaterdag met nummer tien van de wereld Australië werd afgerekend (3-1), was de nummer 54 van de wereld op papier een beduidend eenvoudiger prooi. Toch speelde de halve finalist van 2009 voor rust in een te laag tempo en met veel te weinig venijn om het Noord-Ierland echt lastig te maken. De ploeg leek, met het cruciale openingsduel tegen Duitsland in het achterhoofd, de krachten te sparen.

Melis, Martens en Spitse kregen rust

De ploeg startte verder ook zonder spits Manon Melis, Lieke Martens en Sherida Spitse, die rust kregen, maar ook zonder Mandy van den Berg, die na de interland tegen Australië vanwege een blessure moest afhaken voor het EK. Bondscoach Roger Reijners koos er daarom voor om Anouk Hoogendijk een linie naar achteren te halen. De middenvelder van Ajax lijkt met Daphne Koster nu het centrale verdedigingsduo te gaan vormen.

Hoewel Noord-Ierland in de EK-kwalifatiereeks nog verrassend met 3-1 van Noorwegen won, werd die centrale verdediging gedurende het duel niet echt getest. Nederland kwam verdedigend nauwelijks in de problemen en had duidelijk het overwicht, maar de ploeg kon in het eerste bedrijf zelf ook nooit echt doordrukken. De opvallend spelende René Slegers kwam met twee schoten nog wel dichtbij een doelpunt. De grootste kans was voor Kirsten van de Ven, maar zij schoot de rebound net over.

Veel wissels

In de rust bracht Reijners vier nieuwe speelsters in de ploeg en in het vervolg nog eens vier. Ondanks de vele wisselingen volgden in de tweede helft de beste mogelijkheden. Zowel Mandy Versteegt als Van de Ven schoten echter nipt voorlangs. Het venijn zat uiteindelijk in de staart, waarbij invaller nummer acht, Chantal de Ridder, tien minuten voor tijd voor de openingstreffer zorgde.

De Ridder stond koud in het veld toen ze vanaf de strafschopstip recht op de keepster afschoot, maar de bal door de handen van de sluitpost zag glippen. Marlous Pieëte tikte vier minuten later een voorzet van Sylvia Smit binnen, waarna Desiree van Lunteren enkele minuten later zelfs nog de 3-0 maakte. Daardoor stond er in de slotminuten toch nog een aardige uitslag op het bord.

Wel zag Oranje Anouk Dekker tien minuten na de pauze geblesseerd uitvallen. De neus van de FC Twente-speelster leek op het eerste oog gebroken. Onduidelijk is of ze het EK  haalt. Merel van Dongen kwam voor het eerst in Oranje uit, maar omdat er vaker dan zes keer gewisseld werd, ging het duel niet als officiële interland de boeken in. Daardoor kon Van Dongen nog geen cap bijschrijven.  Het EK vindt van 10 tot en met 28 juli plaats in Zweden. Nederland is ingedeeld in groep B en treft achtereenvolgens titelhouder Duitsland (11 juli, Växjö), Noorwegen (14 juli, Kalmar) en IJsland (17 juli, Växjö).

Statistieken:

Nederland - Noord-Ierland 3-0 (0-0).

Scoreverloop: 82. De Ridder 1-0, 86. Pieëte 2-0, 89. Van Lunteren 3-0.

Opstelling Nederland: Loes Geurts (46. Angela Christ), Dyanne Bito (46. Mirte Roelvink), Daphne Koster (75. Leonne Stentler), Anouk Hoogendijk (77. Merel Van Dongen), Claudia van den Heiligenberg (46. Siri Worm), Renée Slegers, Kirsten van de Ven, Daniëlle van de Donk (46. Sylvia Smit), Anouk Dekker (56. Desiree van Lunteren), Mandy Versteegt (80. Chantal de Ridder), Marlous Pieëte.

Volg de Leeuwinnen op Facebook! 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen