Oranjevrouwen winnen van Wales

25 november 2012, 17:55

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondag in een oefeninterland Wales verslagen. In het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid was Oranje met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van jubilaris Sylvia Smit en Sherida Spitse.

Een aantal Oranje-internationals bereikte een bijzondere mijlpaal. Aanvoerster Daphne Koster speelde haar 125e interland, Sylvia Smit tekende voor nummer 100, terwijl Renée Slegers voor de 25e keer het Oranjetricot droeg. Invaller Siri Worm maakte haar debuut tegen de vrouwen van Wales.

Lage schuiver

Nederland speelde in de eerste helft matig, maar kwam vijf minuten voor rust wel op voorsprong via een lage schuiver van Smit. Voor de Groningse goaltjesdief alweer haar dertigste doelpunt in Oranje waarmee ze op de topscorerslijst aller tijden achter Manon Melis naar de tweede plaats is doorgeschoven.

Na rust was Oranje beter in staat het spel te dicteren en meer kansen af te dwingen, maar het dankte wel keeper Loes Geurts die een penalty van Jessica Fishlock pareerde. In de blessuretijd verdubbelde Sherida Spitse de score met een fraai geplaatst schot van afstand.

Gemengde gevoelens

De ontmoeting met Wales was voor Nederland de afsluiting van het interlandjaar 2012. Bondscoach Roger Reijners had gemengde gevoelens over de 2-0 zege. ,,Winnen is altijd goed, maar ik ben desondanks niet tevreden met het vertoonde spel. We hadden het kwaliteitsverschil veel meer in de score tot uiting moeten brengen. We waren te slordig in balbezit en gaven Wales te veel ruimte waardoor die ploeg kon meevoetballen. Niettemin waren de grootste kansen voor ons, dus de overwinning is terecht.’’

De komende maanden ligt de focus voor de Oranjevrouwen geheel op het EK dat in juli in Zweden wordt gehouden. Nederland treft in de poulefase titelverdediger Duitsland, Noorwegen en IJsland.

Nederland - Wales 2-0 (1-0).

Scoreverloop: 40. Smit 1-0, 90. Spitse 2-0.

Bijzonderheid: 55. Geurts stopt strafschop Fishlock.

Opstelling Nederland: Geurts, Stentler, Koster, Van den Berg, Van den Heiligenberg (62. Worm), Hoogendijk (62. Middag), Spitse, Smit, Van de Donk (62. Heuver), Slegers (46. Versteegt), Martens.